Nyitókép: teraz.sk

 

Zakál Ferencet, becenevén Shreket négy vádpontban találta bűnösnek a bíróság, köztük a maffiafőnök, Sátor Lajos megölésében. Zakál a legszigorúbban őrzött börtönben várhat a szabadulására.

 

A Legfelsőbb Bíróság kedden így további két évvel meghosszabbította Speciális Bíróság márciusi, elsőfokú ítéletét. A döntés jogerős.

 

 hirdetes_810x300  

Zakálnak a még megmaradt vagyonát is elkobozza az igazságszolgáltatás. A bíróság kimondta, hogy Zakál bizonyítottan a Sátor-klán magas beosztású maffiózója volt, aki főleg vagyoni jellegű bűncselekményekkel foglalkozott. Bűneit nem bánta meg.

 

Sátor-klán: Szigorított a Legfelsőbb Bíróság néhány korábbi ítéleten

 

A Sátor-klán 1999 és 2010 között volt aktív Dél-Szlovákiában és Magyarországon. Bűncselekmények széles tárházát követték el, anyagi jellegűeken kívül a gyilkosságoktól sem riadtak vissza. Kiirtották a konkurens, Pápay-csoport tagjait, és az ún. fehér lovakat is. Az ügyészség szerint Sátorék voltak a legbrutálisabb klán Szlovákia történetében, és nehéz olyan maffiacsoportot találni a régióban, akik több gyilkosságot követtek volna el.

 

Maffiaper: “Savo vegyszerrel locsoltuk le a holttesteket”. Csonti tovább csiripelt, Bugi pedig bűnösnek vallotta magát

 

Az egyik legbrutálisabb kivégzés, mely a nevükhöz fűződik, „sajátjuk,“ Reisz Bandi meggyilkolása volt. Reiszet 2006-ban golyóval ölték meg, majd testét feldarabolták. Hasonlóan brutális volt Sátor Lajos megölése is 2010-ben. Testi maradványait és a gyilkos fegyvert a mai napig nem találták meg. Sátor Lajos holttestét több alkalommal is átszállították.

 

Az elítéltek között van a korábbi rendőr, Boris Drevenák is, aki 17 évet kapott. Bűnösségét tagadja, és jelenleg is szökésben van. Feladata az volt, hogy Sátorékat előre tájékoztassa a rendőrség terveiről.

 

teraz.sk

További ajánlott írások:

 

20 éve történt a dunaszerdahelyi maffiagyilkosság. A Pápay-klán mindent megengedhetett magának – állítja a biztonsági szakértő

 

Árulás, vér és bosszú. A Pápay-maffiaklán rettegésben tartotta Dél-Szlovákiát

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.