Nyitókép forrása: a Magán Szakközépiskola Nagymegyer facebook-oldala

 

Ahogy minden évben, úgy idén is kitárta kapuit a Nagymegyeri Magán Kereskedelmi és Szolgáltatóipari Szakközépiskola az érdeklődő végzős alapiskolás diákok előtt, hogy információkat gyűjthessenek az iskola által kínált szakmai képzésekről. A mintegy 40 kilencedikest és szüleiket az iskola pedagógusai és diákjai várták, és nem csak kérdéseikre válaszoltak.

 

A fodrász, asztalos, cukrász, kozmetikus és pincér-szakács szakma iránt érdeklődő fiatalok a nyitott nap során betekintést nyerhettek az iskola működésébe, választ kaptak a felvételi eljárással kapcsolatos kérdéseikre, valamint megtekinthették a diákok rövid bemutatóját is az egyes szakmákról.

 

Kép forrása: a Magán Szakközépiskola Nagymegyer facebook-oldala

 

  hirdetes_300x300   

Az asztalos növendékek bemutattak jónéhány szerszámot, melyet szakmájuk során használnak, a kozmetikusok arcfestéssel és sminkeléssel várták az érdeklődőket, a fodrászok a frizurakészítés rejtelmeibe engedtek betekintést, a pincér-szakácsok pedig finom palacsintával kínálták jövendő iskolatársaikat. A fiatalok a nap folyamán kipróbálhatták a koktélkészítést is.

 

Kép forrása: a Magán Szakközépiskola Nagymegyer facebook-oldala

 

A szülők és a diákok interaktív előadáson is részt vettek, ahol az egyik pedagógus bemutatta, milyen iskolán belüli lehetőségeket kínálnak a diákoknak – belföldi és külföldi szakmai gyakorlatok, versenyek – valamint szót ejtettek a későbbi munkalehetőségekről is. A nyitott nap az iskola egyik korábbi diákjának koncertjével zárult.

 

Kép forrása: a Magán Szakközépiskola Nagymegyer facebook-oldala

 

Komjáthy Petőcz Andrea

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!