Nyitókép: Rostislav Duršpek

 

A České dráhy vasúttársaság lehetővé teszi az utasai számára, hogy bankkártyás fizetéssel a vonatban vásárolhassák meg a vonatjegyüket. December 15-től több mint 1600 terminállal fogják ellátni a kalauzokat.

 

„Azokban a vonatokban, ahol van kalauz, ott lehetőség lesz bankkártyával fizetni (akár érintésmentesen is). Újonnan naponta átlagosan 6864 vonatot fogunk útnak indítani, és a többségükben lesz lehetőség bankkártyás fizetésre“

 

– mondta a Lidové novinynek Václav Nebeský, a České dráhy igazgatója.

 hirdetes_300x300  

 

Amennyiben az utas olyan állomásról száll fel jegy nélkül, ahol van pénztár, annak éppen úgy pótdíjat kell fizetnie, mint eddig a készpénzes fizetésnél.

 

Szlovákiában a RegioJet lesz az „első fecske”

 

Szlovákiában egyelőre nincs ilyen lehetőség a vonatjegy-vásárlást illetően, de a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) az Aktuality.sk-nak megerősítette, hogy szeretnének változtatni ezen az állapoton.

 

„2020-tól szívesen bevezetnénk a vonatjainkban a készpénz nélküli fizetést, jelenleg is folynak a tárgyalások az egyes bankokkal“

 

– mondta a ZSSK szóvivője, Tomáš Kováč.

 

Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője szerint a szlovákiai utasok egyelőre a RegioJet szerelvényeiben próbálhatják ki a bankkártyás fizetést.

 

„A RegioJet december 15-től a távolsági járatain – beleértve a szlovákiai nemzetközi összeköttetéseket – fokozatosan be fogja vezetni a bankkártyával történő jegyvásárlás lehetőségét“

 

– jelentette ki Ondrůj.

 

Újdonságok az étkezőkocsikban

 

A Szlovák Vasúttársaság ezekben a napokban emeli az ételek színvonalát az étkezőkocsikban. A változás elsősorban a távolsági vonatokat érinti. A ZSSK az étkezőkocsikat üzemeltető Wagon Slovakia Košice (WGS) vállalattal közösen engedi útnak az új étlappal rendelkező kocsikat.

 

Az utasoknak angol reggelit, tojásrántottát, valamint zabpelyhet és joghurtot ígérnek. A főételt a parmezános sütőtökös rizottó, a teriyaki marha és a kecskesajtos saláta közül választhatják ki. A levesek között a klasszikus bablevesen kívül ázsiai Pho-Bo levest is kínálnak majd.

 

Az utasok a klasszikus kupékban is megérzik majd a változást, hiszen az új mobilbár kínálata fog a rendelkezésükre állni. Újonnan nemcsak sushit, de BBQ hotdogot is kérhetnek.

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.