Nyitókép: reprofoto (youtube.com)

 

Jótékonysági koncertet szerveztek a hétvégét a bécsi Szent István-székesegyházban, melynek bevételét az AIDS elleni harcra ajánlották fel.

 

A rendezvény a Szolidaritás hosszú éjszakája nevű rendezvény az AIDS elleni harc világnapján került megrendezésre.

 

Transzvesztita a székesegyházban

 hirdetes_300x300  

 

Az est során több ismert zenész és művész is fellépett, köztük a megosztó osztrák traveszti-művész, Thomas Neuwirt, ismertebb nevén Conchita Wurst- számol be a hírről a katolikus postoj.sk.

 

A rendezvény bevétele az AIDS dél-afrikai áldozatai árváinak otthont adó máltai intézmény megsegítésére ment. Az otthont a német domonkos rendi szerzetes, Gerhard Lagleder vezeti, aki 700 beteg, köztük nők és gyerekek ellátását végzi, akiknek nincs más hozzáférésük az orvosi ellátáshoz.

 

Schönborn bíboros és a székesegyház tiszteletese, Toni Faber a templomot már harmadszor nyitották meg a rendezvény előtt. 2017-ben Conchita beszédet is mondhatott.

 

„Isten azt szeretné, ha nem zárnánk ki senkit, aki csatlakozni szeretne,“

 

idézte a hírügynökség Christoph Schönbornt. A bécsi bíboros megköszönte mindenkinek, akinek „nagy szíve van, és nem feledkeztek meg azokról, akik segítségre szorulnak.“

 

A bíboros hozzátette, hogy a résztvevőkre nem mint vendégekre kell tekinteni, hiszen tudniuk kell, hogy a székesegyházban mindenki otthon van.

 

Gery Keszler főszervező, osztrák menedzser, korábbi vizázsiszta, a HIV és AIDS elleni küzdelem egyik aktivistája megköszönte a bécsi bíborosnak a bizalmat és a hídépítést.

 

Az est témája az volt, hogy hogyan válhatunk angyallá.

 

„Ha HIV fertőzött emberrel kerülünk kapcsolatba, mindannyian angyallá válhatunk,“

 

fogalmazott Keszler.

 

Az angyalok szerinte kinyitják az ajtót azok előtt, akik messze vannak az egyháztól. Ezek az angyalok ugyanis nem félnek a kapcsolattól, nem ítélik el mások élethelyzetét vagy hitét, ami a szolidaritás szimbóluma.

 

Az ORF beszámolója az idei rendezvényről:

 

 

Kevésbé látta angyalinak az egész rendezvényt Carlo Maria Viganó érsek, aki neki is ment Schönborn bíborosnak. Az Amerikában tevékenykedő, korábbi apostoli nuncius 2018-ban került az érdeklődés középpontjába, amikor lemondásra szólította fel Ferenc pápát, mert az szerinte szemet hunyt McCarrick amerikai bíboros tettei előtt, akit még XVI.Benedek pápa sújtott szankciókkal.

 

„Bécs csodálatos város, mely a hit fegyverével képes volt megállítani Ottomán hordáit. Napjainkban azonban szenved – fel van háborodva – látva a homoerotikus provokációt,“

 

fogalmazott levelében Viganó, melyben többször is éles támadást intézett Schönborn bíboros ellen. A levelet a Vatikánból szivárogtatták ki.

 

Christoph Schönborn bécsi bíboros. Kép: reprofoto (youtube.com)

 

Az egész ügy nem érdemelne különösebb figyelmet, írja a postoj.sk, ha nem mutatna rá arra egy érdekes dologra. Mégpedig arra, hogy bár Ferenc pára egyes támogatói nehezményezik, hogy ultrakonzervatív támadásnak vannak kitéve, de ezeket a lépéseket épp maguk provokálják ki, amikor transzvesztitákat hívnak meg egy székesegyházba. Mindez csak olaj a tűzre a pápa és az egyház megkérdőjelezői számára.

 

Postoj.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!