Nyitókép: www.blueseaholidays.co.uk

 

Tényleg olcsóbban lehet enni és inni a szomszédos karácsonyi vásárokban, mint Budapesten? A Nosalty utánajárt annak, hogy a budapesti karácsonyi vásáron kívül milyen árakkal találkozhat a vásárló a horvát, az osztrák vagy szlovák fővárosban megrendezett karácsonyi vásárokban.

 

A portál elsősorban az ételek és italok árait vette szemügyre, az eredmények alapján pedig jól látható, hogy messze nem a budapesti karácsonyi vásár a legolcsóbb.

 

 hirdetes_400x285  

Budapest

 

A Vörösmarty téren november óta látogatható karácsonyi vásárban egy töltött kürtőskalács 2000 forint (6 euró), de az egyszerűbb változatokért is elkérnek 1200 forintot (3,60 euró). Elképesztően drága a sült kolbász, ami kenyér és mustár társaságában 2200 Ft (6,60 euró). Egy sima lángos 1000 forint (3 euró), de ha már húsos raguval kérjük, akkor 2700-ra (8 euró) emelkedik. Sőt, van olyan árus, ahol a házi rétes darabja is 1000 forint (3 euró).

 

Amennyiben a finom falatok mellett valaki megszomjazik, két deci forralt bort 600 forintért (1,80 euró), forró teát pedig kb. 700 forintért (2 euró) tud vásárolni.

 

Fotó: iStock

 

Zágráb

 

November 30-án nyitott meg Európa első, és a világ harmadik legszebb karácsonyi vására a horvát fővárosban, Zágrábban, amely 2020. január 7-ig várja a látogatókat. A Nosalty ajánlása szerint a legjobb forralt bort és sült kolbászt a Jelasics téren lehet megkóstolni.

 

A zágrábi karácsonyi vásárban a budapesti árakkal szemben az ételek valamelyest olcsóbbak.

 

A hotdog 15 kuna (2 euró), a sült kolbász 20 kuna (2,70 euró), a bárányhúsos hamburger ára pedig 64 kuna (8,70 euró). A forralt bor csak egy picit drágább, mint Budapesten. Egy pohár általában 15–16 kuna, azaz körülbelül 675–720 forint (2 euró).

 

Fotó: Rudolf Abraham photography

 

Bécs

 

Az egyik leghíresebb és legismertebb európai karácsonyi vásárban a budapesti árakhoz képest néhány ételt olcsóbban lehet megvásárolni.

 

Például a sült kolbász és a grillezett sajt 4,50 euró, a hotdog pedig 6 euró. Az italok azonban már jóval drágábbak: 2–2,5 deci forralt borért 4 eurót kérnek.

 

Fotó: www.journey.ritzcarlton.com

 

Pozsony

 

A Fő téren és a Hviezdoslav téren megrendezett karácsonyi vásárban az ételárak valamelyest olcsóbbak, mint a budapesti karácsonyi vásárban.

 

Például a lángosért és a kürtőskalács 3 eurót, a sült kolbász 2,50 euró, a sült pecsenye 4,50 euró, a rétes és palacsinta pedig 2 euró.

 

Fotó: bratislavaguide.com

 

A pozsonyi karácsonyi vásárban az italárak nagyjából hasonlóak, mint Budapesten. Két deci forralt bor szinte az összes helyen 2 euró.

 

Nosalty.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.