Nyitókép: dobrenoviny.sk/illusztráció

 

Karácsony közeledtével megszaporodnak a kézbesítendő csomagok, üdvözlőlapok. Mivel sok esetben előfordul, hogy karácsonyi ajándékainkat nem tudjuk személyesen átadni, kénytelenek vagyunk a csomagot postai úton elküldeni. 

 

A posta a karácsony előtti időszakban naponta átlagosan 1,1 millió küldeményt vesz át, ezért azt javasolja ügyfeleinek, hogy ne hagyják az utolsó pillanatra csomagjaik, leveleik feladását.

 

A Szlovák Posta közlése szerint képeslapok, levelek esetében december 19-e a feladás legkésőbbi olyan időpontja, mikor még garantálni tudják, hogy karácsony előtt célba is ér a küldemény az országhatáron belül.

 hirdetes_400x285  

 

„Ha az ügyfél ezen a napon adja fel a postán a küldeményét, első osztályon kell elküldenie, hogy a következő munkanapon kézbesíthessék azt”

 

nyilatkozta a Szlovák Posta szóvivője, Eva Rovenská.

 

Hamarább jön a nyugdíj. A Szociális Biztosító karácsony előtt korábban fizeti ki a nyugdíjjárulékokat.

 

A másodosztályon szeretné az ügyfél feladni levelét, képeslapját, úgy legkésőbb december 18-án kell elküldenie, így a címzett a feladást követő második munkanapon veheti át a küldeményt.

 

A külföldre címzett küldemények kézbesítése tovább tart, ezért a posta azt javasolja, hogy ne halogassák ügyfeleik a levelek feladását. Az EU-n belül átlagosan 5 munkanap alatt érnek oda a Szlovákiából küldött képeslapok, levelek.

 

Ha az országon belül küldenénk csomagot, és szeretnénk, hogy az még Karácsony előtt kézbesítve legyen, úgy legkésőbb december 16-án, hétfőn kell feladnunk.

 

„A Szlovák Posta javasolja ügyfeleinek, hogy a címzett mobilszámát is tüntessék fel mindig a csomagok küldésekor. A posta így előre értesítheti a címzettet a csomag kézbesítéséről, ugyanakkor a futár is könnyebben elérheti.”

 

A külföldre címzett csomagok esetében nem lehet pontos kézbesítési időt meghatározni, ugyanis itt országonként változóak a lehetőségek.

 

Jövő héten kezdi meg a karácsonyi nyugdíj-kiegészítések kifizetését a Szociális Biztosító

 

Az ünnepek miatt változnak a nyitvatartási idők

 

A postai mobilaplikáción keresztül az ügyfelek könnyedén nyomon követhetik küldeményük útját, szükség esetén pedig annak átírányítását is kérhetik.

 

„Ha be kell menniük a postahivatalba, az aplikációban megtekinthető, hogy mennyien várakoznak épp az adott helyszínen, akik szolgáltatásra várnak, így előre megtervezhető a posta meglátogatása egy olyan időpontban, mikor az kevésbé leterhelt. A mobilaplikáció segítségével ráadásul sorszám is kérhető. Ez természetesen azokon a postákon érvényesíthető, ahol elérhető a rendszer, melyhez az aplikáció csatlakoztatva van”

 

magyarázta Rovenská, aki arról is beszámolt, hogy december 21-én, szombaton a Szlovák posta minimálisan 1 órával meghosszabbítja nyitvatartását körülbelül 100 helyszínen országszerte – főleg a járási és kerületi városokban.

 

Ezzel együtt decembe 24 és 26 között az összes posta zárva tart, december 31-én pedig rövidített munkaidőben dolgoznak majd.

 

aktuality.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!