Nyitókép: Orbán Viktor facebook-oldala

 

A szlovák Aktuality.sk hírportál felkapta Orbán Viktor hétfői facebook-bejegyzését, melyet a Fidesz elnökségi ülése kapcsán posztolt. A cikkíró Zolo Mikeš a horvát Jutarnji Vijestire hivatkozva Orbán újabb provokációjáról beszél.

 

December 16-án Orbán Viktor közösségi oldalán posztolt egy fotót, melyen az előtérben egy adventi koszorú látható, míg a háttér bár elmosódik, de kivehető rajta a magyar kormányfő, ahogy a falat beterítő Nagy-Magyarország-térkép is.

 

Orbán a kép fölött megjegyzi, hogy épp az Elnökségi ülést tartják Advent idején.

 hirdetes_300x300  

 

16. Elnökségi ülés Advent idején // Advent meeting of the party presidency

Gepostet von Orbán Viktor am Montag, 16. Dezember 2019

 

Az Aktuality heti kitekintő cikkében szentelt három bekezdést ennek az egy mondatnak és a csatolt képnek. Mikeš szerint Orbán Fidesze

 

„A karácsonyi nyugalom, béke és szeretet helyett megint provokált. Az adventi légkörhöz ugyanis kiakasztotta a falra az ő Nagy-Magyarország-térképét”

 

Az úgy látszik, mellékes, hogy egy ekkora falfelületen látható képet valószínűleg nem emiatt a fotó miatt „akasztottak ki”, hanem eleve ott a helye…

 

Mikeš cikkében a horvát Jutarnji Vijesti napilapra hivatkozik, mint „akik észrevették” a szerintük provokáló képet, majd megjegyzi, hogy Andrej Plenkovič horvát kormányfőnek sem tetszett az Orbán által posztolt fotó. A cikk szerint Plenkovič felháborodott, hogy a térképen megtalálható a jelenlegi Horvátország területe is, ezért ezt a provokációt meg kívánja vitatni a kormányülésen is, aminek a zágrábi magyar nagykövet behívása lehet a folytatása.

 

Mikeš még a tudósítása végén megjegyzi, hogy

 

„Egyébként ezen a térképen Szlovákia területe is megtalálható. Talán Pozsonyból is jelentkezni kellene?”

 

A külhoni területekről nem először akadnak fenn azon, hogy Orbán Viktor, vagy épp a magyar kormány Nagy-Magyarországot ábrázoló képet oszt meg a világhálón. Az idei trianoni évforduló kapcsán a szlovéneknél, románoknál és horvátoknál is kiverte a biztosítékot a magyar kormány twitter-bejegyzése, mely a szétszakított Magyarországot ábrázolta.

 

Szlovákiában ugyanakkor a korábbi smeres pénzügyminiszter, Peter Kažimír irodájában lógott a falon egy Nagy-Magyarország-térkép. Erről itt számoltunk be:

 

Nagy-Magyarország térkép lóg Peter Kažimír irodájában

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.