Nyitókép: Pxhere

 

Az adótartozással rendelkező sofőrök elveszíthetik a jogosítványukat. 2020. január 1-jétől ugyanis életbe lépett az az új adótörvény-módosítás, amely az adóvégrehajtás egy újabb formáját tartalmazza. Ez az új rendelkezés pedig nem más, mint a természetes személy jogosítványának bevonása.

 

Ennek az új megelőző intézkedésnek az a célja, hogy az adótartozással rendelkező személyeket a kötelességük teljesítésére motiválják. A rendelkezés csupán a természetes személyekre vonatkozik, elsősorban a vállalkozókra.

 

 hirdetes_300x300  

„A végrehajtás nem vonatkozik azokra a professzionális sofőrökre, akiknek a jogosítvány a foglalkozásuk elvégzésének feltételét képezi“

 

– mondta Rastislav Forgáč, a Szlovák Adótanácsadók Kamarájától.

 

Ennek értelmében az adóhatóság csak annak az adótartozással rendelkező személynek vonhatja be a jogosítványát, akinek a bevétele nem függ közvetlenül a jogosítvány birtoklásától.

 

„Ezt azt jelenti, hogy annak az adóalanynak, aki buszsofőrként dolgozik, nem vonhatják be a jogosítványát, hiszen szükséges az állása elvégzéséhez“

 

– jegyezte meg a pénzügyi tárca.

 

Annak az adóalanynak, aki csupán közlekedési eszközként használja az utót munkába menet, az adóhatóság bevonhatja a jogosítványát, hiszen ebben az esetben az autó nem feltétel a munkája elvégzéséhez.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!