Manapság, amikor szinte végtelen számú információ áll rendelkezésünkre, kínos olyan dolgot ajándékozni, aminek az ajándékozott nem tud őszintén örülni. Bár a zokni-csoki-ajándékutalvány triumvirátussal nem lehet mellényúlni, mégis egy jól kiválasztott ajándék sokkal kellemesebb érzést okoz, mint a fent említett sablon választások. Ettől függetlenül még nyugodtan köthetsz a megvásárolt ajándék mellé egy rénszarvasos pulcsit is.

 

Védd magad!

 

Bár a barkácsolás szezonja inkább a tavasz, sokan nem szeretnének várni és felhalmozni minden ház körüli teendőt, ezért télen sem tétlenkednek, hiszen ez a fajta elfoglaltság nem csupán látványos eredményeket hoz és hasznos, hanem sok embernek a lelkére is jó hatással van, hiszen a fizikai munka sokszor felér egy terápiás üléssel is.

 

 hirdetes_400x285  

Érdemes azonban minden munkát komolyan venni és az ehhez méltó körültekintéssel viszonyulni hozzá. Sajnos sokan hajlamosak a munkát, a védőfelszerelések használatát, kissé könnyedebben venni, és az erre fordított összeggel megtoldva inkább vásárolnak egy jobb munkagépet vagy fektetik ezt az összeget másba, pedig kiemelten fontos minden tevékenységet biztonságosan végezni.

 

 

Barkácsoláshoz

 

A barkácsoláshoz alkalmas kéziszerszámok sok estben okozhatnak problémát, ezért is fordul elő sérülés a használatunk közben, különösen ha a szerszám nincs karbantarva vagy esetleg avatatlan kezekben nincs megfelelően használva.

 

 

Az ilyen munkák során érdemes védőkesztyűt húzni a kéziszerszámok használatához, mivel legtöbbször az ujjak, a kézfej, a tenyér sérül meg. A megfelelő tapintást garantáló és a kezet védő varratmentes kesztyű kiváló a finomabb munkálatokhoz, a csúszásgátló felületük pedig megkönnyíti a szerszámok kézbtartását. Ha munka közben nehezet kell emelni, akkor érdemes kopásálló kesztyűt húzni. Egy jó kombinált kesztyű pedig szinte minden munkára alkalmas lehet.

 

Fess biztonsággal!

 

Az ilyen-olyan barkácsműveleteken túl a festés az egyik leggyakrabban végzett otthoni munka. Festeni lehet ugyan falat, de mostanában egyre többen foglalkoznak régi bútorok felújításával is. Ez utóbb munkába sokszor hölgyek is belevágnak, így érdemes rájuk is gondolni, amikor a biztonságos otthoni barkácsoláshoz választunk ajándékot. A szemünkbe cseppenő festék vagy veszélyes anyag, a bőr vagy a tüdő valamilyen agresszív anyag által kiváltott irritációja az ár, amelyet a festés közbeni védelem elmulasztásáért meg kell fizetni.

 

 

A szem a legérzékenyebb szervünk a vegyszerekkel szemben, éppen ezért ilyen anyagok használata esetén nem szabad védőszemüveg nélkül dolgozni. A festékekben vagy oldószerekben található egyes anyagok azonban a tüdőre is veszélyesek lehetnek. Ilyenkor gondoskodnunk kell a légzésvédelemről és maszkot vagy félmaszkot kell húzni. Ilyen esetben mindig gondosan el kell olvasni a biztonsági adatlapot, amely megadja, hogy az adott anyaghoz milyen védőfelszerelést kell viselni. Ha a szerettünk, akit megajándékozni szándékozunk nehezen viseli a kellemetlen szagokat, akkor jó választás lehet egy aktívszenes légzésvédőt.

 

Látni és láthatóvá válni

 

Rossz látási viszonyok között, borús időben vagy sötétedés utáni munkavégzés során különösen nagy veszélynek vannak kitéve több szakma képviselői, de akár olyan hobbit, sportot űző civilek is, akik sötétedés után szabadtéren tartózkodnak.  A jólláthatóság életmentő lehet a számukra! Az emberi szemnek minden furcsa, ami visszaveri fényt. Mivel ez természetellenes, így becsapja az agyat oly módon, hogy ismeretlen tényezőként kezeli és arra sarkalja a szemlélőt, hogy figyeljen.

 

 

Ma már nem csupán a láthatósági ruházatok közül válogathatunk, de számos hasznos kiegészítő is rendelkezésünkre áll, hogy az adott helyzeteknek megfelelően felhívjuk a figyelmet szeretteinkre vagy önmagunkra. Ilyenek például a különböző láthatósági karszalagok, cipőre rögzíthető fényvisszaverő szalagok vagy a láthatósági csíkkal ellátott hátizsákvédők.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!