Nyitókép: demokrata.hu

 

Tavaly májusban indult az az aláírásgyűjtési akció, amely nagyban meghatározhatja a székelység, így Székelyföld jövőjét is. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmét, a gazdasági és nem utolsó sorban az identitásbeli erősödést szolgálja, így megalapozva a leendő székely autonómiát. 

 

A kezdeményezés sikerességéhez hét európai (EU tag) országból kell összegyűlnie a megfelelő számú aláírásnak, összeurópai szinten egy milliónak. Online formában eddig mintegy 41 300 aláírás gyűlt össze, ami jócskán távol van a kitűzött céltól. A határidő 2020. május 7-én jár le.

 

Egy a Körkép.sk-hoz eljuttatott e-mail-ben, az aláírásgyűjtésre buzdító hölgy nagyon találóan hívja fel a figyelmet arra, hogy

 hirdetes_810x300  

 

Trianon 100. évfordulójához közeledve különösen fontos lenne, ha sikerrel járna a kezdeményezés és összegyűlne a megfelelő számú aláírás, ellenkező esetben egy, a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazáshoz hasonló kudarc valósulna meg amely, tekintve az idei év jelentőségét, igen csak fájó lenne.

 

A kezdeményezésről bővebben itt írnak, míg támogatni az alábbi linkre kattintva lehet.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 15 olvasónak tetszik ez a cikk.