Mindennapjaink

A székelyek ügye közös magyar ügy – Felvidékről még 8200 aláírás hiányzik

A határidő májusban jár le

Nyitókép: demokrata.hu

 

Tavaly májusban indult az az aláírásgyűjtési akció, amely nagyban meghatározhatja a székelység, így Székelyföld jövőjét is. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által kezdeményezett európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmét, a gazdasági és nem utolsó sorban az identitásbeli erősödést szolgálja, így megalapozva a leendő székely autonómiát. 

 

A kezdeményezés sikerességéhez hét európai (EU tag) országból kell összegyűlnie a megfelelő számú aláírásnak, összeurópai szinten egy milliónak. Online formában eddig mintegy 41 300 aláírás gyűlt össze, ami jócskán távol van a kitűzött céltól. A határidő 2020. május 7-én jár le.

 

Egy a Körkép.sk-hoz eljuttatott e-mail-ben, az aláírásgyűjtésre buzdító hölgy nagyon találóan hívja fel a figyelmet arra, hogy

 

Trianon 100. évfordulójához közeledve különösen fontos lenne, ha sikerrel járna a kezdeményezés és összegyűlne a megfelelő számú aláírás, ellenkező esetben egy, a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazáshoz hasonló kudarc valósulna meg amely, tekintve az idei év jelentőségét, igen csak fájó lenne.

 

A kezdeményezésről bővebben itt írnak, míg támogatni az alábbi linkre kattintva lehet.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 12 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Pető Z.
2020. jan. 10. 21:27

Remélem az Ósszefosás " magyarjai " a Ladislavok,Jurajok, Štefanok, Pavolok, Magdalénák , Deniszák meg a MagyarOVÁK már aláírtak!! Persze szigorúan magyarul!! Ahogy álszentékhez illik. No majd ők csinálnak itt nekünk autonómiát akik nem merik még a nevüket sem magyarul használni pedig a szlovák törvények engedik!! És még ezek nevezik magukat etnikai alapon álló pártnak!

  Zsóri László
  2020. jan. 12. 13:04

  Nem az a lényeg, hogy miként írod a neved. Hanem, hogy hogyan gondolkozol. Vannak akiknek cégük van és ezer okmányuk. A nevük megváltoztatásával mindent meg kell változtatni. Én is közéjük tartozom. Szerintem ezzel nincs semmi gond. Nem a neved tesz valakivé. A gondolatok és a tetteid. Ez csak az én véleményem. Remélem nem sértettem meg senkit.

   Pető
   2020. jan. 12. 18:30

   Semmi gond ezzel csak ha a papírokban valaki szlovákosan használja akkor mindég úgy írja. A választási plakáton meg pláne. Gőként ha azzal hivalkodik a pártja, hogy ndm VEGYES párt, hanem etnikai alapon áll. A gyerekét meg anyakönyveztesse Lászlónak Katalinnak stb. és nekik már nem kell bajlódni a további okmányaikkal. Magyarázkodni lehet de minek!

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője. Mindenhez ért. Mindenhez is!

Kövessen minket

Megosztás