Blue Monday - Így harcoljunk a téli levertség ellen - Körkép.sk
Hajnalka
  • HUF: 385.38
  • USD: 1.08
  • 2 °C
  • 8 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Blue Monday – Így harcoljunk a téli levertség ellen

Számos dolgot tehetünk a téli depresszió megelőzése érdekében - Íme néhány egyszerű tipp!

Nyitókép: blikk.hu/illusztráció

 

Újra elérkezett a január. Az ünnepeknek vége, visszatértünk a munkába és harcolunk a karácsony alatt felszedett kilókkal. Páran még talán bírjuk de a legtöbben már most megbuktuk újévi fogadalmainkat. Ezen kívül az időjárás sem áll mellettünk és adósságaink is felgyülemlettek. Nem csoda, hogy január végére teszik az év legszomorúbb napját, a kék hétfőt. 

 

Természetesen ez a 2020-ban január 20-ra eső borús nap tudományosan nem alátámasztható, de egy biztos, a szezonális érzelmi zavar, avagy téli depresszió egy valós probléma. 

 

Mit tehetünk a téli letargia ellen?

 

Számos dolgot tehetünk a téli depresszió megelőzése érdekében. A megfelelő táplálkozás például egy nagyon jó kezdet, hiszen a vitamin bevitel fontos a szerotonin- és dopaminszint növelése érdekében. A szabad levegőn való mozgás is elengedhetetlen, még ha csak egy fél órás napfényben történő sétáról vagy egy barátokkal töltött korcsolyázásról is beszélünk. Nem kell, hogy versenysportban gondolkozz, a fontos az, hogy jól érezd magad és elősegítsd tested szerotonintermelését

SJE Nyílt nap

 

Természetesen mindannyian különbözünk és mindenkit más tesz boldoggá. Egy jó film a családdal, vagy éppen társasozás a barátokkal is pozitívan hathat a hangulatunkra, de egyedül is tehetünk jókedvünkért. Még több tippért látogasd meg a ShopAlike.hu oldalát.

 

forrás: ShopALike.hu

 

(X)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket