Az elmúlt hét elején a térségeinken is végigsöprő orkán erejű szélvihar a komáromi köztemetőt sem kímélte.

 

A Petra névre keresztelt ciklon, mely közel 100 km/órás széllökésekkel száguldott át a város felett, amellett, hogy kamiont is képes volt az oldalára borítani, leginkább az elöregedett, kiszáradt faóriásokat tizedelte meg. Ennek látható nyomai vannak a folyópartokon is, de leginkább a római katolikus temetőben. Petra itt igencsak gyászos nyomokat hagyott maga mögött.

 

 hirdetes_400x285  

 

A temetői látogatók még vasárnap délután is elszörnyülködve álltak szeretteik sírja mellett, látva a hatalmas pusztítást, melyet a kedden végigsöprő szélvihar okozott. Hatalmas kiszáradt fát csavart ki tövestül, de az egészséges fiatalabb fákat is alaposan megtépázta, sírköveket borított fel.

 

A széttöredezett faágakkal beborított sírok hozzátartozói, amit tudnak, maguk igyekeznek eltávolítani szeretteik nyughelyéről. A nagyobb, súlyosabb ágak, fatörzsek eltávolítására remélhetőleg a temető gondnoksága mielőbb megoldást talál, mert ebben az állapotában bizony dupla gyász nehezedik a temetői látogatók hangulatára. A kisebb gallyakat marokba gyűjtve könnyes szemű nénikék nézegetik a hihetetlennek tűnő pusztítást, de a látvány sajnos valódi.

 

Az elkövetkező napokra beígért Ciara remélhetőleg nem akarja túlszárnyalni nővére pusztítását. Úgy tűnik, a természet erőivel vívott küzdelemhez az ember bizony nagyon parányi. Alázatot kell tanulnunk.

 

Buday Mária

A képek a szerző felvételei

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 7 olvasónak tetszik ez a cikk.