Nyitókép forrása: reprofoto

 

A koronavírus terjedésével foglalkozó hamis online térképek internetes terjedéséről számolt be a Business Insider gazdasági portál.

 

A térképek megtévesztésig hasonlítanak a hatóságok által közzétett eredeti térképekre (például a legtöbbet használt, Johns Hopkins Egyetem által készített interaktív térképre), ám közben banki és belépési adatok ellopására alkalmas kártékony programot telepítenek gépünkre.

 

A hamis térképek a közösségi hálón és e-mailben is terjednek. Letöltésükkel telepítődik egy AZORult nevű malware is – ez a kártékony program lovasítaná meg banki adatainkat.

 hirdetes_300x300  

 

A szakértők most arra szólítják fel az internetezőket, hogy csak a hivatalos szervek által közzétett térképeket használják, és mindig ellenőrizzék a kiválasztott weboldal linkjét (URL-jét).

 

A szakik szerint egyébként egyre több adatlopási módszer fog megjelenni a közeljövőben, amelyek a koronavírust próbálják majd meglovagolni.

 

Alább a Johns Hopkins Egyetem által készített online térképet tekintheti meg, amelyet külön ablakban ide kattintva nyithat meg.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!