Nyitókép: reprofoto

 

Habár a szájmaszkok nem védenek meg teljesen a koronavírustól, jócskán lecsökkenthetik annak lehetőségét, hogy megfertőződjünk, vagy ha mi hordozzuk a vírust, akkor másokat megfertőzzünk.

 

Mivel az országban jelenleg az orvosok és egészségügyi dolgozók is hiányt szenvednek az egyszer használatos szájmaszkokból, érdemes akár otthon nekifogni, és saját kezűleg elkészíteni őket.

 

Bár a legnagyobb biztonságot a gyárilag készített szájmaszk adja, az otthon rendelkezésre álló anyagokból is készíthető olyan maszk, ami legalább felére csökkenti a fertőzés veszélyét, ahhoz képest, mint ha semmit sem használnánk.

 hirdetes_810x300  

 

Íme néhány egyszerű példa:

 

Textilből varrás nélkül:

 

買えない今こそできることを、違和感のないマスク作り

買えない今こそできることを、違和感のないマスク作り by C CHANNEL Art&Study ?C CHANNELのアプリではたくさんの動画が見られます?保存機能もありますので、ぜひ使ってみてくださいね?http://bit.ly/2VYsQFt クリッパー:富崎安里紗https://www.cchan.tv/clipper/1819263/ ①マスク不足に!第2段☆ハンカチマスク②簡単!キッチンペーパーでマスク作り

Gepostet von C Channel am Montag, 9. März 2020

 

Textilből varrással:

 

 

 

Szalvétából:

 

Mama vyriešila! Urobte si rúško a noste ho.#budedobre #covid_19 #coronavirus #covermask #corona #virus #protection

Gepostet von SLOBODNE VINARSTVO . Majer Zemianske Sady am Samstag, 14. März 2020

 

Ha nem érzünk magunkban kellő kreativitást a maszk-készítéshez, vagy nem állnak rendelkezésünkre alapanyagok de mindenképpen emberek közé kell mennünk, viseljünk sálat, amellyel eltakarjuk orrunkat, szánkat, arcunkat!

 

Fontos kiemelni, hogy a maszkok csak akkor hatékonyak, ha körültekintően, rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés mellett használják őket:

 

Így használjuk helyesen a szájmaszkot! (Leírás, videó)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 167 olvasónak tetszik ez a cikk.