Nyitókép: Körkép.sk

 

Jézus feltámadására gondolva már a húsvétvasárnapra készülődünk. Most gyász van. Jézus halálára emlékezünk. Ilyenkor Megváltónk teste a Szent sírban nyugszik.

 

 

A koronavírus-járvány tükrében ez a húsvét teljesen eltér a többitől. Nagypénteken leleplezték a Keresztet. Ezt követően Nagyszombaton a hívek a Szent sírt őrizték a templomokban és imádkoztak. Ezt az időt most többnyire az otthonaikban tölti mindenki. Vannak, akik Szent sírt is készítettek.

  hirdetes_300x300   

 

Az internet segítségével lehetőség van a virrasztások közvetítésének követésére.

 

 

Egyesek a szobáikban, vagy az udvaron imádkoznak, elmélkednek. Egyedül. Mindenki önmaga és családja számára tudja bensőségesse tenni ezt a szép ünnepet. Ehhez segédanyagokat is találunk, például ITT.

 

 

A húsvéti vigíliát a híveknek otthonaikban kell megélniük, s az ünnepi körmenet elmaradása miatt a feltámadás szertartás utan egy-egy égő gyertyát helyezhetünk az ablakainkba, kifejezve ezzel a húsvét örömhíret. Zárásképpen énekeljünk húsvéti énekeket.

 

Körkép.sk

 

A Romkat.ro oldal biztat, hogy akár mi is elkeszíthetjük az esti gyertyát.

 

Ezen a napon hallgassunk húsvéti gondolatokat, vagy akár családi film-megtekintésre is sort keríthetünk.

 

 

A koraesti órákban több helyszínről is közvetítenek feltámadási szertartást. Böjte Csaba a MagnificatRo oldalon éjféltől kerít erre sort.

 

Körkép.sk

 

Készüljünk az ünnepre lelkileg is. Ne csak otthonaikat díszítsük, s asztalainkat rakjuk tele gazdagon finomságokkal! Legyen ez egy közös ünnep, bízva abban, hogy egy új és jobb világ kapuja nyílik meg előttünk.

 

Laky Erzsébet

Húsvéti szertartások, ünnepi szentmisék a médiában

Felhasznált források: Körkép.sk/pozsonyikatolikusok.sk/romkat.ro/MagnificatRo FB-oldal

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!