Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea

 

Aki arra számított, hogy a húsvéti kijárási tilalom alatt akár az út közepén is sétálgathat egy-egy faluban, az tévedett. A Komáromi járásbeli Csicsón, mely a járás utolsó községe a Dunaszerdahelyi járással közös határon, viszonylag sűrű autóforgalom volt tapasztalható húsvétvasárnap.

 

Ebéd utáni sétánk során jó néhány személygépkocsival találkoztunk, részben a községen belül mozgó „hazaiak” ültek autóba, de nem volt meglepő az sem, ha érsekújvári jelzésű autó jött velünk szembe.

 

Miután a szerdától, április 8-tól érvényben lévő kijárási korlátozás első napjain nem találkoztunk a járáshatáron rendőrökkel, annál nagyobb volt a meglepetés, amikor a vasárnap közlekedőket megállító civilruhás rendőrökre leltünk.

 hirdetes_300x300  

 

A civil kocsival, civil ruhában érkező, a karjukon ‘polícia’ feliratú karszalagot viselő rendőrök minden, a községen áthaladó autót megállítottak, igazoltattak, esetenként kitöltettek egy kérdőívet arról, hogy a járműben utazók merre tartanak, valamint érdeklődtek afelől is, hogy miért is vannak úton.

 

Nem egy esetben esetlen válaszok érkeznek. Úgy tűnik, sokan nem tudják megmagyarázni, hogy miért is ültek autóba.

 

Életbe lépett a kijárási tilalom – a rendőrök a járáshatárokon és a városokban is járőrözni fognak

 

Információink szerint csak a rendőrök és a katonák vesznek részt az autósok igazoltatásában.

 

A mai nap tanulsága: nem csak az egyenruhás rendőröket kell „lesni” az utakon. Faluhelyen is ellenőrizhetnek, nem csak Pozsonynál, így nem érdemes különféle kerülőutakat keresni. Ha pedig már valami miatt útra keltünk, akkor tudjunk releváns választ adni az úticélunkat firtató kérdésekre.

 

Körkép.sk/KPA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.