Nyitókép: szon.hu

 

Az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett, már az 1–4. osztályosoknak is közvetít oktatási műsort hétköznaponként az M5, Alsós – Sulikalandok címmel. Az egyetemisták sem maradnak program nélkül, nekik ajánlják a Mindenki Akadémiáját. A Mozogj otthon! című adásukban pedig tornázásra buzdítják a kicsiket és nagyokat – írja a hirado.hu.

 

Április 16-án (csütörtökön) 8-kor kezdődik az Alsós – Sulikalandok című műsoruk, amelyben a harmadikosokkal a különböző mondatfajtákról tanulnak, majd a negyedikesekkel az emlékek világában kalandoznak.

 

Felsős című műsorukat ezúttal a 6–8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. 8:30-kor hetedikes kémiával kezdenek, amiben a két legismertebb fosszilis energiahordozóval, a kőolajjal és földgázzal foglalkoznak. Ezután 6. osztályos nyelvtan következik, ahol az ige lesz a téma, majd a hetedikesek történelemórán a határon túli magyarságról tudhatnak meg többet.

 hirdetes_300x300  

 

Nyolcadikos matematikából a hatványozással foglalkoznak, aztán drámaóra keretében az 1956-os forradalomra emlékeznek. Ezt követő – szintén 8. osztályosoknak szóló – adásukban több tantárgyat is érintenek: biológiából a genetika tudományáról, földrajzból hazánk természeti értékeinek védelméről, történelemből pedig a Kádár-rendszer válságáról lesz szó.

 

11:30-tól a megszokott módon a nyelvtanuláshoz nyújtanak segítséget, jön a Szólalj meg angolul dupla részekkel, majd a Szólalj meg spanyolul.

 

Érettségi című műsoruk 12:30-kor irodalommal kezdődik, Karinthy Frigyesről, az Így írtok ti híres szerzőjéről tanulhatnak a végzősök. Matematikából a mátrixok tulajdonságait, a mátrixokkal való műveleteket mutatják be, kémiából pedig a standardpotenciálról és elektrolízisről lesz szó. Fizikából az elektrosztatikával foglalkoznak, történelemből pedig a reformkor leginkább vitatott kérdésköreiről beszélgetnek.

 

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!