Nyitókép forrása: CBSnews.com

 

A Pentagon hétfőn hivatalosan is nyilvánosságra hozott három felvételt, amelyek összesen kettő ufó, vagyis azonosítatlan repülő tárgy észlelését örökítették meg. Egyik felvétel sem mostani, az első 2004-ben készült, majd 2007-ben illegálisan kiszivárgott, a második pedig 2015 januárjában készült, ez 2017-ben szivárgott ki.

 

Az amerikai védelmi minisztérium végül idén úgy döntött, hogy a videók nem tartalmaznak semmilyen érzékeny információt a hadsereg képességeiről vagy technológiájáról, de annál hasznosabb lehet az azonosítatlan légi jelenségek kutatásához, ezért nyilvánosan hozzáférhetővé tették az adatokat.

 

Az első felvétel a sajtó tudomása szerint 160 kilométerre a Csendes-óceáni partoktól készült, ahol két rutin gyakorlatot végző vadászpilótát egy azonosítatlan „repülőgép” megfigyelésére küldtek ki. Az ufót akkor egy hadihajó már hetek óta követte.

 hirdetes_810x300  

 

A pilóták egy nagyjából 12 méter hosszú, elnyúlt alakú tárgyat találtak a célterületen, amely nagyjából 15 méterre a víz felett repülve, majd gyors emelkedésbe kezdett, mikor megjelent a két vadászgép.

 

„Olyan tempóban gyorsult, amilyen még sosem láttam”

 

idézte egyiküket a The New York Times.

 

A másik, újabb videó 2015-ben készült, és egy levegőben gyorsan mozgós azonosítatlan tárgyat örökített meg, a pilóták rádión keresztüli „eszmecseréjével” együtt:

 

„Haver, ez egy kib@szott drón, tesó!(…) Nézd ezt a valamit. Ez forog!”

 

kommentálták a pilóták izgatottan a látottakat.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.