Nyitókép: Getty Images

 

A repülőterek és a légitársaságok már türelmetlenül várják a tevékenységük felújítását, bár a repülés a korlátozások feloldása után sem lesz olyan, mint a koronaválság előtt. Az utasokra a rengeteg korlátozás mellett kényelmetlenségek és repülőjegy-drágulás vár.

 

A The Times napilap Andrew Charlton közlekedési elemzőt idézte, aki szerint a repülőbe való beszállás olyan óvintézkedések mellett, mint például az utasok testhőmérsékletének megmérése, akár négy órával is meghosszabbodhat.

 

 hirdetes_810x300  

Abban az esetben, ha az egyes országok még koronavírus gyorsteszteket is fognak végezni, akkor a várakozási idő még ennél is hosszabb lehet. A koronaválság előtt egy-két órával korábban kellett a reptérre érkeznünk, most, a koronaválság után ez legkevesebb négy óra is lehet.

 

Charlton szerint kevés járat fog közlekedni, ezért a légitársaságok a repülőjegyek árát is feljebb fogják emelni.

 

A koronavírus az utazási stílust is meg fogja változtatni. Mivel a repülőben is távolságot fog kelleni tartani az utasok között, ezt minden bizonnyal vagy a férőhelyek számának csökkentésével, vagy a plexiüvegek beiktatásával fogják tudni megvalósítani.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!