Nyitókép: visiteger.com

 

A stabilizálódó járványhelyzet miatt ismét megnyithatnak azok a játszóterek, amelyek a falvak és a városrészek külterületein találhatók. A gyerekeknek és a szülőknek azonban szigorú higiéniai szabályokat kell betartaniuk – tájékoztatott csütörtökön a Közegészségügyi Hivatal.

 

A játszótereken korlátozni kell a gyerekek számát. A higiénikusok azt tanácsolják a szülőknek, hogy a játszó gyermekek között biztosítsák be a kétméteres távolságot. Ezenkívül kötelező a szájmaszk viselete is.

 

 hirdetes_810x300  

A szülőknek, illetve a gyermeket kísérő személyeknek kell biztosítaniuk azt, hogy a gyerekek ne kerüljenek egymással fizikai kontaktusba, továbbá fertőtlenítőszerrel is kell rendelkezniük a kéz fertőtlenítésének biztosítására.

 

A játszótér fenntartójának naponta a játszótér megnyitása előtt rendbe kell tennie a játszótere: át kell gereblyéznie a homokot, illetve az egyes játszóeszközöket le kell tisztítania és fertőtlenítenie. A játszóteret egy héten egyszer át kell öntözni ivóvízzel vagy fürdésre alkalmas vízzel.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!