Nyitókép forrása: aktuality.sk

 

Marián Kočner egykori vejét, Cristian Ellult kemény büntetést kapott a máltai hatóságoktól. A híres-hírhedt máltai ügyvéd és vállalkozó öt évig nem képviselhet semmilyen szigetországbeli jogi személyt.

 

A máltai Pénzügyi Szolgáltatások Hivatal megtiltotta Ellulnak és üzlettársának, Karl Schranznak, hogy öt évig az említett hivatal hatáskörébe tartozó cégeket képviseljenek. A hivatal a büntetést „a tisztesség és a fedhetetlenség hiányával” magyarázta.

 

Ellul és üzlettársa már jó ideje jogi háborút vív a hivatallal közös cégük, az E & S Consultancy nevében, amelynek társtulajdonosai. A hivatal most megvonta tőlük a jogot, hogy tulajdonrészt birtokoljanak, így le kell mondaniuk a részesedésről.

 hirdetes_810x300  

 

Az Ellul elleni döntésnek köze lehet Kočnerhez fűződő kapcsolatához is. Bár a maffiózó veje megpróbált a Kuciak-gyilkosság után elhatárolódni volt apósától, ez a máltai sajtónak köszönhetően nem sikerült – ezért is pereskedik a The Shift nevű lappal, és Matthew Caruana Galiziával, a meggyilkolt máltai oknyomozó újságírónő fiával. Érdemes kiemelni, hogy a máltai újságírógyilkosság is hatalmas belpolitikai vihart kavart – csakúgy, mint Szlovákiában.

 

Kočner és Ellul kapcsolatáról bővebben alábbi cikkünkben olvashat:

 

Kočner a Kuciak-gyilkosság után már egykori máltai vejének is kínossá vált, felszámolták közös cégeiket

 

Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!