Nyitókép forrása: bloonberg.com

 

Kínai orvosok tapasztalatai szerint a koronavírus újabban másképp hat a betegekre ahhoz képest, amit az első hullámkor tapasztaltak Vuhan tartományban. Arra figyelmeztetnek, hogy a kórokozó kiszámíthatatlan irányba változhat meg, ami megnehezíti a járványellenes harcot.

 

Több észak-keleti tartományban az újabb fertőzötteknél azt tapasztalták, hogy a betegek hosszabb ideig hordozták a vírust tünetmentesen (hosszabb lappangási idő) és a tesztek is hosszabb ideig negatívak.

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a most tapasztaltak szerint nem két hét a lappangási idő. Egy második hullám esetén így jóval nehezebb lehet kiszűrni a betegeket és karanténintézkedéseket bevezetni. A hosszabb időtartam egyúttal hatékonyabb terjedést is jelent.

 hirdetes_400x285  

 

Kínban több helyen ismét felütötte fejét a kór, egy százmillió lelket számláló tartományban már meg is újították a lakosság mozgását korlátozó intézkedéseket.

 

A nemzetközi tudóstársadalom egyelőre nem tudja hogy a vírus tényleg mutálódott-e, vagy csak a kínai orvosok tudnak pontosabb adatokkkal szolgálni, és a járvány első hulláma okozta káoszban rossz feltevésekből indultak ki – Kína és a világ többi országa is.

 

A virológusok folyamatosan figyelik, mikor és milyen mértékben mutálódik a SARS-CoV-2. A mutáció ugyanis folyamatos, de az esetek többségében nem jelent érdemi változást.

 

 

Bloomberg. com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!