Anita, Kármen
  • HUF: 345.00
  • USD: 1.11
  • 11 °C
  • 23 °C
Mindennapjaink

Trianon 10 oka: Applikáció és Youtube-sorozat indul

Az Autentika Művészeti Műhely Magyarország feldarabolásának 100. évfordulóján mutatja be a Trianon 10 oka című sorozatát

Nyitókép: Youtube

 

Az Autentika Művészeti Műhely Magyarország feldarabolásának századik évfordulóján mutatja be a Trianon 10 oka című youtube-sorozatát. A tíz epizódból álló animációs sorozat célja, hogy a széles közönség is megismerhesse azokat a több évszázados történelmi előzményeket, hatalmi játszmákat, katonai lépéseket és politikai érdekeket, amelyek miatt 1920. június 4-én Magyarország kénytelen volt aláírni a trianoni békediktátumot.

 

A rövid epizódok alkalmat adnak arra, hogy a száz esztendővel ezelőtti tragédiával rövid és fogyasztható formában találkozzon a közvélemény, ugyanakkor a kérdést tíz külön oldalról megvizsgálva mégis részletesen lásson bele.

 

Hirdetés(x)

A sorozat grafikusa Mihalik Nikoletta, narrátora Cságoly Kristóf, vágója Schön Balázs, írója és rendezője Märle Tamás, a hangfelvételek a Gresta Mastering Studióban készültek.

 

Szintén az Autentika Művészeti Műhely megbízásából készül a Trianon100 c. kvízjáték applikáció, ami a Play Áruházból lesz ingyenesen elérhető június 4-től. Az alkalmazás szorosan kapcsolódik a videósorozathoz, minden egyes epizóddal együtt egy új kérdéssorozat jelenik meg, így az applikációt letöltők a videósorozat bemutatása alatt egy közös versenyen vehetnek részt. A Schön Boldizsár által készített applikáció egy másik pályáján pedig folyamatosan próbára teheti majd ki-ki a maga tudását Trianonról és a magyar történelemről.

 

 

Körkép.sk/Az Autentika Művészeti Műhely közleménye

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket