Nyitókép: itthon.info

 

Lenne kedve kihasználni a képzések adta lehetőségeket? Szeretne tanulni, de nem akarja különösebb kiadásokba verni magát és családját? Érdeklődik a gazdaság, a számítástechnika vagy épp a szépségápolás iránt? Ezesetben szeptembertől Önt várják Dunaszerdahelyen.

 

A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola felépítményi tagozatot hirdetett a 2020/2021-es tanévre. A képzés hossza két év.

 

(Kép: stylemagazin.hu)

 

  hirdetes_300x300   

A meghirdetett szakok két csoportba sorolhatóak: érettségivel végződő és másodérettségivel végződő.

 

A képzéslehetőségek a következők:

 

  1. érettségivel végződő – a megfelelő szakmunkáslevéllel rendelkezők számára:
  • vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén

 

Vajda Angelika a szakközépiskola igazgatója a Körkép.sknak a képzéslehetőségekkel kapcsolatban úgy fogalmazott:

 

„Az első azoknak szól, akik szakmunkás levéllel rendelkeznek és három év alatt kitanulták a szakmát. Nekik most lehetőségük van két éves képzés végén érettségi bizonyítványt szerezni. E két év alatt belekóstolnak a piac működésébe, hogy ha ők is magánvállalkozók lesznek, tudják mi hogyan működik.”

 

  1. másodérettségivel végződő – érettségivel rendelkezők számára:
  • gazdasági informatika,
  • számítógépes hálózatok műszerésze,
  • kozmetikus és sminkes.

 

Az intézményvezető a második ágazat esetében rámutatott, hogy ez azoknak szól, akik már leérettségiztek és másodérettségit akarnak szerezni, képezve magukat akár kozmetikus, akár gazdasági informatika, vagy számítógép műszerész szakon.

 

Vajda Angelika a képzések utáni lehetőségekkel illetve jövőbeli elhelyezkedési lehetőségekkel kapcsolatban elmondta, hogy a résztvevők vállalkozást nyithatnak, vagy kozmetika szalonokban is elhelyezkedhetnek. „Hiszen szépülni vágyók mindig lesznek!”  Az informatikát elvégzők IT-cégeknél helyezkedhetnek el, hiszen ott mindig szükség van ügyes informatikusokra, rendszergazdákra, jó szakemberekre.

 

A szakközépiskola további szakokat is tart, amelyről a www.sosds.sk honlapon (információ címszó alatt) tájékozódhatnak az érdeklődők. További információkért hívhatják a 031/552 2836-os telefonszámot vagy akár e-mailben is kérdezhetnek: [email protected].

 

(Kép: sosds.sk)

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.