Nyitókép forrása: stern.de

 

Egysoros gyászjelentésekkel emlékezett meg a koronavírus amerikai áldozatairól a The New York Times vasárnapi száma, miután az amerikai halálesetek száma szombaton megközelítette a százezres lélektani határt.

 

A lap ezer áldozat gyászjelentésével állított emléket címlapján a járványban elhunyt százezer embernek, hangsúlyozva, hogy a címlapon látható nevek csak a szomorú statisztika egy százalékát teszik ki.

 

Az Egyesült Államok ma a koronavírus-járvány legérintettebb országa. Közép-európai idő szerint vasárnap estéhez 1,63 millió fertőzöttet tartanak számon az amerikai hatóságok, és 97 211 emberéletet írtak a COVID-19 számlájához.

 hirdetes_300x300  

 

A NY Times listáján szerepelt Joe Fiffie (62), Grammy-díjas countryzenész és Lila A. Fenwick (87) is, aki az első fekete nő volt, aki diplomát kapott a Harward Jogi Karán. De hétköznapi emberekről is megemlékeztek egy-egy egysoros erejéig:

 

„Myles Coker (69), New York City, megszabadult a börtöni élettől”

„Ruth Skapinok (85) Roseville, Kalifornia, a hátsó udvaron élő madarak a tenyeréből ettek”

„Jordan Driver Haynes (27) Cedar RApids, Iowa, egy nagylelkű fiatalember volt lehengerlő mosollyal”

 

Az ötletgazda szerkesztő, Marc Lacey azt mondta a címlap kapcsán, hogy a cél az volt: ha az emberk 100 év múlva megnézik, rögtön megértsék, milyen árat fizettünk”.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!