Nyitókép forrása: sme.sk

 

Jaroslav Rezník, az RTVS vezérigazgatója visszahívta a televíziós hírszerkesztés vezetőjét, Hana Lyonst és a belföldi vezető szerkesztőt, Miroslav Frindt-t.

 

A döntés háttérben az a tiltakozó levél, amelyben Frindt élesen bírálta a hírközlési főszerkesztőt, Vahram Chuguryant. Az O mediách közlése szerint a régóta sok kritikával illetett Chuguryan egyelőre megtarthatja állását.

 

Az új tévés hírszerkesztő Peter Nittnaus lett, aki a közrádió vezető hírszerkesztője volt eddig, ezen a poszton helyét Oto Görner veszi át.

 hirdetes_810x300  

 

A posztjáról elmozdított Frindt ezentúl a köztévé reggeli híradóját fogja moderálni, illetve – a hivatalos közlés szerint – részt vesz majd a reggeli hírek fejlesztésében is.

 

Lyons-szal azonban megszakította a közmédia az együttműködést, ami miatt a Richard Bolješik, a Reportéry oknyomozó műsor vezetője beadta a lemondását.

 

A dolog érdekessége, hogy az üggyel a köztévét felügyelő tanács is foglalkozott, állításuk szerint azonban a szembesítéskor senki sem panaszkodott a szerkesztői munka befolyására (korábban ilyen vádakkal többször is illették Chuguryant), ezért szabad kezet adtak Rezník igazgatónak a dolog elrendezésében – aki élt is hatáskörével, és ezzel megerősítette a hozzá közelebb álló személyek pozícióját.

 

További részletek alábbi cikkünkben:

 

Elkezdődött a harc a közmédia feletti befolyásért? Az OĽaNO vezetőcserét akar, a Sme rodinának megfelel így is

 

omediach.com

Megosztás:
Címkék: közmédia média RTVS

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!