Nyitókép forrása: körkép.sk/KPA

 

Egy évvel ezelőtt ilyenkor már túl voltunk az „adószabadság” napján. Ez az a nap, amelytől számítva már nem az állam által kirótt adóterhekre és járulékokra dolgozunk az évben, hanem (elvileg) magunkra és családunkra.

 

Idén azonban ez adószabadság napja eléggé kitolódik. Míg tavaly május 26-án volt, 2020-ban  jelentősen kitolódva június 24-én érjük el, tehát még három hét van hátra.

 

Aligha érhet minket meglepetésként, hogy azért kell három héttel többet dolgoznunk az államra, mert az koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt jelentősen megnőttek a kiadásai, illetve a munkavállalók egy jelentős része a bezárt iskolák és munkahelyek miatt hetekre, hónapokra otthon rekedt.

 hirdetes_300x300  

 

Az elmúlt húsz évben még sosem késett ennyit az adószabadság napja. 2000-ben június 6-án volt. Először 2007-ben csúszott előre júniusról májusra, majd 2008-ba, a nagy válság kitörésének évében május 22-én tartottuk – ez volt a legkorábbi dátum. Rá egy évére május 31-én, majd megint éveken át júniusban. Tavalyelőtt május 25-én értük el, tavaly május 26-án.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!