Nyitókép: TASR

 

A június 1-jei iskolanyitás első hetében az óvodák 80,6%-a, míg az alapiskolák 90,5%-a nyitotta meg a kapuit. Az óvodákba megközelítőleg 70 ezer gyermek (50%), az alapiskolákba pedig 170 ezer diák tért vissza (63%).

 

Június 1-jétől összesen 2 265 óvoda és 1 867 alapiskola kezdte meg a működését. 667 óvoda és 236 alapiskola azonban továbbra is zárva maradt.

 

  hirdetes_300x300   

 „Az óvodák újranyitását illetően a legnagyobb érdeklődés a Zsolnai kerületben (98,5%), míg a legkisebb érdeklődés az Eperjesi kerületben volt (35,8%). Rekordmennyiségű alapiskolát a Trencséni kerületben (99,5%), valamint a Zsolnai és a Pozsonyi kerületben (mindkettőben 98,3%) nyitottak meg. A legkevesebb alapiskola az óvodákhoz hasonlóan az Eperjesi kerületben került megnyitásra (74,8%)“

 

– jelentette a minisztérium.

 

Az iskolákat szigorú járványügyi intézkedések mellett nyitották meg. Ilyen például a reggeli testhőmérséklet mérés, a kézfertőtlenítés, illetve a meghatározott távolság betartása.

 

Az előírások értelmében a tanítás csoportokban folyik.

 

 „Az óvodákban egy csoportban maximum 15 gyerek lehet, míg az alapiskolákban egy osztályban legfeljebb 20 diák tartózkodhat, miközben nem kerülhet sor az egyik csoportból a másik csoportba való átvándorlásukra. Az oktatói és a szabadidős tevékenységet úgy kell megválasztani, hogy a higiéniai és a járványügyi előírások be legyenek tartva“

 

– tette hozzá a minisztérium.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!