Sétálgató emberek, futkározó gyermekek, kávézgatások a teraszokon, kisebb sorok a hivataloknál… Többnyire ez jellemző az óvintézkedések enyhítése utáni időszakban a Pozsony közeli városban.

 

 

Lassacskán újra visszatér minden a régi kerékvágásba, bár a maszkviselés az emberek körében szerencsére továbbra is megmaradt. Elvégre fő az elővigyázatosság.

 

  hirdetes_300x300   

 

Megtörténtek az első, immár zavartalam baráti kávézások, sörözések is. Ezek helyszíne a kellemes időnek köszönhetően újra az éttermek, kávézók, sörözők teraszai lettek.

 

„Már nagyon örülök, hogy eltörölték az idősek kijelölt vásárlási idejét. Tisztelem őket, de már elegem volt belőle, hogy egyszerűen nem oldhattam a dolgaim akkor, amikor időm jutott volna rá!” – panaszkodott egy fiatalasszony, míg várt a pékárura.

 

 

A városközpontban haverjaikkal időt töltő fiatalok arról tanácskoztak, hogy már úgy érezték, „a bezártságtól az agyuk is megbomlik.” Mint mondták, érzéseik olyannyira kavarogtak már bennük, hogy még az iskola is hiányozni kezdett.

 

 

A szülők már többet sétálnak gyermekeikkel, mi több, a nagyszülők is csatlakoznak már hozzájuk. Örömmel fagyiznak. Mosolyt csal az ember arcára, ahogy a legkisebbek azon tanakodnak a fagylalthűtő előtt, melyik ízű fagyit válasszák…

 

 

A koronavírus-járvány miatti óvintézkedések eltörlésével immár a piacterek is megnyithattak. Így több árus is jókedvvel kínálja háztáji termékeit. A városiak boldogan vásárolnak tőlük, hiszen Somorján sem adatik meg mindenkinek a lehetőség, hogy saját kertjében termeszteni tudjon. Mi több, van, akiknek rokona sincs, hogy a friss zöldséget, gyümölcsöt biztosítsa számára.

 

 

Végre nincsenek hosszú sorok a hivataloknál, üzleteknél sem. Számos boltban – pl. ruha-, cipő, stb. – tapasztalható a leárazás. Az élelmiszert árusító helyeken megtudtuk, már enyhült a járvány miatti „pánikvásárlás”. Néhány üzletben az elárusítók is értékelik a 65 év felettiek vásárlására biztosított idősáv eltörlését, ugyanis tapasztalataik szerint alig használták ki.

 

 

Somorja Város Önkormányzata idén is gondoskodott a városkép szépségéről, hiszen pompás virágok díszítik az egyes utcákat. Az emberek séta közben meg is csodálják a színes növényeket…

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!