Nyitókép forrása: facebook.com/Ministerstvo Kultúry

 

Hétfőn találkozott Natália Milanová (OĽANO) kulturális miniszter a Matica Slovenská képviselőivel, hogy megvitassák a szervezet finanszírozásának lehetőségeit. A minisztérium korábban jelezte, hogy megvonná a támogatást a Maticától, de egyúttal törvénymódosítással lehetővé tenné számára, hogy törvényesen jusson hozzá szponzori támogatásokhoz.

 

A találkozón a miniszterasszony felrótta a Matica vezetőségének, hogy nem határolódtak el kellőképp az előző vezetéstől, akik „gazdasági és erkölcsi” értelemben is kudarcot vallottak.

 

„Nem vitatom a szervezet 19. századi érdemeit, de a Matica slovenská vezetése hétfőn nem tudott meggyőzni a szervezet 21. századba illeszkedő küldetéséről”

 

 hirdetes_300x300  

közölte a miniszterasszony a facebookra feltöltött nyilatkozat szerint. Hangsúlyozta, hogy számára csalódást okozott a Matica gyenge gazdasági hatékonysága, a szervezet működésének hiányossága.

 

„Nem voltam elragadtatva attól sem, hogy közpénzekből fizetik a Slovenské národné novinyt is, amely nem előremozdítja a társadalmi vitákat, hanem épp ellenkezőleg, vulgarizálja azt.”

 

fogalmazott a tárcavezető.

 

Szlovák nemzeti lidércnyom(tat)ás a kerek évfordulón

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.