Nyitókép: tui-reisecenter.sk

 

Az utazási irodák készen állnak arra, hogy járványügyileg biztonságos országokba szervezzenek kirándulásokat.

 

Nem akarnak kockáztatni

 

 hirdetes_810x300  

Roman Berkes, a Szlovákiai Utazási Irodák Szövetségének (SACKA) elnöke mindenkit biztosít arról, hogy semmi esetre sem szeretnék veszélybe sodorni az ügyfeleik egészségét, ezért a kormány rendelkezései alapján fognak eljárni.

 

Berkes elmondása szerint minden bizonnyal a szomszédos országokból el lehet majd repülni olyan Európán kívüli országokba is, ahova Szlovákiából egyelőre még nem lehet.

 

 „Nekünk az a célunk, hogy  a szomszédos országokhoz viszonyítva ne kerüljünk versenyképtelen helyzetbe. Csehország, Ausztria és Magyarország elérhető lesz, a bécsi, a budapesti és a brünni reptér segítségével pedig az Európai Unión kívüli országokba is lehet majd repülni“

 

– magyarázta Berkes.

 

Amennyiben a szlovákiai utazási irodáknak nem lenne lehetőségük az ilyen utazások megszervezésére, az rendkívül előnytelen helyzetbe hozná őket.

 

„Másrészt fennállna a veszélye annak, hogy nem lenne pontos áttekintésünk arról, hogy mennyi ügyfelünk utazott ki az EU-n kívüli országokba“

 

– tette hozzá a SACKA elnöke.

 

Nyári kirándulás: Matovič szerint ez a négy tengerparti ország a legbiztonságosabb

 

Biztonságos országok

 

A fokozatos határnyitás és az utazással kapcsolatos korlátozások feloldását követően jelenleg 23 járványügyileg biztonságosnak ítélt európai országba lehet utazni. A külügyminisztérium a világ többi országába egyelőre nem ajánlja az utazást.

 

A biztonságos országok listájáról jelenleg több, a szlovákiai turisták által látogatott tengerparti ország hiányzik, például Olaszország, Spanyolország, Törökország és Egyiptom.

 

A biztonságos országok listáján jelenleg 23 ország szerepel: Bulgária, Ciprus, Csehország, Montenegró, Dánia, Észtország, Feröer-szigetek, Finnország, Görögország, Horvátország, Izland, Lichtenstein, Litvánia, Magyarország, Málta, Monaco, Németország, Norvégia, Lengyelország, Ausztria, Szlovénia és Svájc. Ezekből az országokból hazatérve nem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatni és karanténba sem kell vonulni.

 

SME/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!