Nyitókép: Pixabay

 

Azoknak a személyeknek, akik olyan országokból térnek haza, amelyeket a Szlovák Közegészségügyi Hivatal nem minősítette „kevésbé kockázatosnak”, addig kell otthoni karanténban maradniuk, amíg nem kapták meg a koronavírus-tesztjük negatív eredményét. Ez a rendelkezés július 6-tól, hétfőtől lép érvénybe.

 

Újonnan a „kevésbé kockázatos” országok listáján nem szerepel sem Bulgária, sem Montenegró, így azoktól a személyektől, akik ezekből az országokból fognak hazatérni, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal otthoni karantént fog kérni, ezenkívül legkésőbb az ötödik napon koronavírus-tesztnek kell magukat alávetniük.

 

 hirdetes_810x300  

Azoknak a „kevésbé kockázatos” országoknak a listája, amelyekből hazatérve sem tesztnek, sem karanténnak nem kell alávetniük magukat a hazatérőknek, az alábbi országokkal bővült ki: Hollandia, Belgium, Spanyolország, Franciaország, Olaszország és Írország. Az EU-n kívüli országok közül: Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Dél-Korea és Kína. A lista az aktuális helyzettől függően változhat.

 

A rendelkezés szerint nem kell otthoni karanténba vonulniuk azoknak a személyeknek – még ha rizikós országból is érkeznek –, akik felvételi, államvizsga, egyéb más vizsga, beiratkozás vagy az internátus és más szálláshelyek kitakarítása miatt érkeznek Szlovákiába. Ezeknek a személyeknek azonban továbbra is negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk, ami nem lehet régebbi 96 óránál.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!