Nyitókép: twitter.com

 

Szlovákiában most először fordult elő, hogy a remdesivir hatóanyagú készítményt adták egy koronavírusos betegnek. A 39 éves beteg állapota súlyos volt, szüksége volt lélegeztetésre. 

 

Renáta Vandriaková, a Pozsonyi Egyetemi Kórház igazgatója elmondta, hogy a beteg állapota határozottan javult, miután megkapta a gyógyszert, csökkent a láza és kevesebb oxigénre volt szüksége.

 

A kórház állásfoglalása szerint a remdesivir hatóanyagú gyógyszert azoknak a betegeknek szánják, akiknél azonosították a COVID-19-es megbetegedést, a betegségnek súlyosak a tünetei és a páciens oxigénkezelésre is szorul.

 hirdetes_810x300  

 

Külföldi tanulmányok szerint a remdesivir hatóanyagú gyógyszer adagolása lerövidíti a kórházi ápolás idejét és csökkenti az elhalálozás esélyét.

 

Az Európai Bizottság július 3-án döntött a remdesivir hatóanyagú gyógyszer feltételes regisztrációjáról. A döntés automatikusan érvényes mindegyik EU-s tagországra. A gyógyszert azon 12 évnél idősebbek szedhetik, akiknél COVID-19-es megbetegedést diagnosztizáltak, és akiknél a fertőzés tüdőgyulladást idéz elő, ugyanakkor állapotuk megköveteli az oxigénkezelést.

 

A gyógyszert egyelőre csak a kórházban ápolt betegekre korlátozzák.

 

teraz.sk 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.