Nyitókép forrása: illusztráció/trnava-vuc.sk

 

Nagyszombat megye több tízezer eurónyi támogatásban részesített számos települést egy válsághelyzetek kezelésére meghirdetett pályázat keretében – derül ki Nagyszombat megye szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

 

A „Krízishelyzeteket és klímaváltozásokat érintő megelőző intézkedések Nagyszombat megye területén” címmel meghirdetett pályázat pénzügyi kerete 100 ezer euró volt, amit a megye központi krízisalapja biztosított. A közlemény szerint ezt a krízisalapot a résztvevő települések tartják fenn éves tagdíj befizetésével – a tagdíj összege lakosonként 0,50 euró.

 

„A június 30-i határidőig beérkezett pályázatok nagyrészt a községi önkéntes tűzoltótestületek műszaki felszerelésének kiegészítésére, villámáradások esetére vízelvezető rendszerek felújítására és a veszélyt jelentő, idős fák kezelésére kértek és kaptak támogatást.”

 

 hirdetes_300x300  

olvasható közleményben, amely kiemelte, hogy a támogatás folyósításának feltétele 10%-os önrész vállalása és a projekt megvalósítása, befejezése 2020. december 11-ig.

 

A megítélt támogatások összege 81 300,- €, ebből 61% a galántai és dunaszerdahelyi járás önkormányzatainak jutott, név szerint a következőknek: Királyrév, Tallós, Hidaskürt, Albár, Nagybodak, Pozsonyeperjes, Lúcs, Nagyfödémes, Kismácséd, Vásárút, Olgya, Alsószerdahely és Galánta.

 

Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke nagyra értékelte a krízisalapban részt vevő községek felelősségteljes viselkedését. Mint mondta,

 

„A vírusjárvány okozta krízis idején ilyen módon nyújthattunk segítséget azoknak az önkormányzatoknak, amelyek felelősséggel viseltettek, ismert nehézségeik ellenére befizették a tagdíjat és mintegy előre felkészültek a krízishelyzetekre, jó példát mutatva a többi önkormányzatnak, akik ezt eddig nem tették meg,”

 

fogalmazott.

 

Körkép.sk/Sajtóhír

Megosztás:
Címkék: krízisalap

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.