Nyitókép: Körkép.sk/KL

 

Meglehetősen változékony időnk lesz, az egyes országrészek között nagy különbségekkel. Többnyire napos idővel indul a szombat, a délután folyamán nyugat felől megnövekszik majd felhőzet, több helyen esőt és zivatarokat okozva. A déli járásokban az előrejelzések szerint valamennyivel több napsütés jut, az ország többi részén esős és borult idő várható.

 

Délen rendkívüli hőség (33 fok), északon esők és viharok várhatók nagyobb valószínűséggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul.

 

Forrás: SHMU.sk

 

 hirdetes_810x300  

Az ország nyugati harmadában, valamint a Rozsnyói, Kassa-vidéki, Tőketerebesi és Nagymihályi járásokban elsőfokú riasztás van érvényben délelőtt 10 órától viharos erejű szél miatt (65-85 km/óra).

 

Forrás: SHMU.sk

 

A Dunaszerdahelyi járástól keletre mindenhol elsőfokú figyelmeztetést adott ki az meteorológiai szolgálat heves zivatarok miatt, amelyeket 20-40 mm-nyi eső és jégverés kísérhet.

 

Forrás: SHMU.sk

 

Mindemellett azonban a Lévai járástól keletre eső déli járásokban elsőfokú hőségriadót adtak ki: 33 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

 

Forrás: SHMU.sk

 

SHMU.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!