Nyitókép: corporatemaldives.com

 

Az Eurostat adatai szerint tavaly a szlovákiai polgároknak csaknem a 40%-a nem engedhette meg magának az egyhetes külföldi kirándulást.

 

Az EU tagországaiban átlagosan a lakosok 28,5%-a nem engedheti meg magának a külföldi kiruccanást. A legrosszabb helyzetben Románia van, ahol a polgárok több mint a felének nem telik külföldi nyaralásra. Romániával ellentétben a legjobb helyzetben Svédország van, ahol a népességnek csupán a tizede nem tud nyaranta külföldön kirándulni.

 

 hirdetes_810x300  

A tavalyi évben a szlovákiai polgárok 37,3%-a nem tudta magának megengedni az egyhetes külföldi kirándulást. A 2010-es adatokhoz képest tavaly ugyan jobb százalékot produkáltunk, de az EU-s átlaghoz képest még mindig magas azoknak a szlovákiai polgároknak az aránya, akik nem tudják maguknak megengedni a külföldi kirándulást.

 

Az európai országokat nézve Svédországban (10,2%), Dániában (10,8%) és Finnországban (11,8%) a legalacsonyabb azoknak a lakosoknak az aránya, akik nem tudják maguknak megengedni a nyári külföldi kirándulást.

 

A ranglétra másik végén a románok (54,1%), a görögök (49,2%) és a horvátok (48,4%) állnak.

 

A szomszédos országok közül a szlovákiai polgárokhoz viszonyítva csak a magyarok állnak rosszabbul – ott a lakosok 41,5%-ának nem telik külföldi nyaralásra. A szlovákokhoz képest azonban sokkal jobb helyzetben vannak a lengyelek (33,2%), a csehek (19,7%) és az osztrákok (12,9%).

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!