Nyitókép: körkép.sk/KL

 

A hétvégét még a hidegfront uralta, amely borús, esős és több helyen zivataros időjárás hozott magával térségünkbe. A legújabb előrejelzések szerint hétfőn a hidegfront feloszlik, és melegebb időjárás köszönt ránk.

 

Az éjszakai órákban még több helyen felhős marad az idő, majd nyugat felől egyre jobban felszakadozik a felhőzet, de záporokra és zivatarokra továbbra is számítani kell majd.

 

Hétfőn viszont már a napsütésé lesz a főszerep, több felhőre és csapadékra Közép- és Kelet-Szlovákiában kell inkább számolni, például a Rimaszombati járásban. Nyugaton kevés lesz a felhő, miközben a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. És ez csak a kezdet.

 hirdetes_810x300  

 

Az iMeteo keddre 34 fokos csúcshőmérsékletet jósol a déli járásokban. Zivatarok továbbra is előfordulhatnak. Kedden Pozsonytól a Nagykürtösi járásig elsőfokú hőségriadó lesz érvényben.

 

Magyarországon, Ausztriában és Horvátországban 35 fok feletti kánikulára is lehet számítani, Spanyolországban és Franciaországban pedig még ennél is melegebb lesz.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.