Nyitókép: TASR

 

Eddig mintegy 20 ezer utas vette igénybe a RegioJet Horvátországba és Szlovéniába közlekedő szerelvényeit.

 

A Prága–Brünn–Pozsony–Ljubljana–Rijeka vonalon közlekedő első járat június 30-án indult útnak. A vonatok eleinte hetente háromszor közlekedtek, ám a nagy érdeklődés miatt jelenleg már naponta indítanak járatokat mindkét irányba – tájékoztatott Aleš Ondrůj, a RegioJet szóvivője.

 

 hirdetes_810x300  

A szóvivő elmondása szerint a Rijekába tartó vonatok többségére az összes jegy elkel. Az utasok fele Rijekában igénybe veszi azokat az autóbuszokat is, amelyek az Adriai-tenger melletti üdülőhelyekre szállítja az utasokat.

 

Minden tizedik utas Pozsonyban száll fel

 

A Rijekába indított járatokra eddig 50 ezer jegyet adtak el. A szóvivő szerint naponta körülbelül 600–1000 jegyet vásárolnak meg az emberek. Ezeknek a 10%-át a pozsonyi indulású és érkezésű jegyek teszik ki.

 

Mivel a Horvátországba tartó járatoknak rendkívül nagy sikere van, ezért a RegioJet a jövő évi szezonban is működtetni fogja, mindemellett újdonsággal is készül.

 

Az idei szezonban üzemelő járatok a nyári szünet végéig naponta fognak közlekedni, szeptember 26-ig pedig hetente háromszor. Rijekából szeptember 26-án, szombaton fog indulni az utolsó vonat.

 

SME

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!