Friderika
  • HUF: 360.24
  • USD: 1.18
  • 13 °C
  • 27 °C

Hirdetés (X)

Mindennapjaink

Csalókra figyelmeztet a munkaügyi hivatal

Vigyázzunk, nehogy áldozatul essünk!

Nyitókép: profession.hu/illusztráció

 

A szlovák Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal csalókra hívja fel a munkát keresők figyelmét. A hivatal szerint egy nem létező osztrák cég, nemlétező Sankt Pölten-i székhellyel álláshirdetéseket jelentet meg szlovákiai és csehországi portálokon operátor munkakörre.

 

A hivatal szerint a fiktív cég minimális elvárásokat fogalmaz meg az álláskeresők felé, miközben anyagilag vonzó állást kínálnak. Az osztrák munkahivatallal közreműködve azonban rájöttek, hogy a HGW Logistics GmbH Ausztriában nincs bejegyezve, a hirdetéseken szereplő címen a valóságban nincsenek ott, a cég weboldalán bemutatott személyek adataival, identitásával pedig visszaéltek. Az osztrák hatóságok már nyomoznak ez ügyben.

 

A munkahivatal szerint az álláskeresőknek saját érdekükben nem szabadna jelentkezniük a felkínált állásra, nehogy átverés áldozataivá váljanak. Abban az esetben, ha már kapcsolatba kerültek az említett céggel, úgy kérik, hogy forduljanak a rendőrséghez.

 

A munkaügyi hivatal arra is felhívja a figyelmet, hogy a munkaközvetítő csak a munkát kínálóktól kérhet el közvetítői díjat, az álláskeresőktől nem.

 

A hivatal figyelmezteti az álláskeresőket, hogy külföldön további kétes közvetítők is jelen vannak, így fokozott óvatosságra int a Letimdosveta.sk és a Personnel.sk – nástupca Work and Travel oldalakkal kapcsolatban, ahol szinten hamis adatokat adtak meg a vállalkozások. A két közvetítő esetében a munkaügyi hivatal nem adott ki engedélyt és más módon sem működik együtt velük.

 

Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: csalók

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket