Nyitókép: körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

A várható jelentős mennyiségű csapadék miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy az intenzív csapadékkal érintett területeken csak indokolt esetben induljanak útnak. Az MTI-hez kedd délután eljuttatott közleményben emlékeztettek arra, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) legfrissebb előrejelzései alapján kedden és szerdán nagyobb mennyiségű csapadék várható több megyében is.

 

Az OMSZ az MTI-hez korábban eljuttatott veszélyjelzése szerint zivatarveszély miatt a nap folyamán további másodfokú riasztások várhatók Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében. A többi megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok miatt.

 

A felhőszakadás veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Tolna megyében másodfokú, míg Budapesten, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Zala megyében elsőfokú a veszélyjelzés. A Magyar Közút ezért arra kéri az érintett megyékben közlekedőket, hogy csak indokolt esetben induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, időjárási körülményekről.

 

 hirdetes_300x300  

Közölték, az előrejelzések alapján kedd délutántól több hullámban várható zivatarok, heves záporok kialakulása, amelyek dél, délnyugat felől észak, északkelet felé mozognak majd. Erre elsősorban a Duna-Tisza közén, valamint néhány szomszédos megyében, például Tolnában és Baranyában számíthatnak a közlekedők. A zivatarok az éjszaka során is folytatódhatnak, de akkor a szélrohamok már kevésbé lesznek jellemzők – tették hozzá.

 

A Magyar Közút valamennyi érintett megyében készenlétet rendelt el mérnökségein, hogy a vízátfolyások megszüntetését, a burkolatra került hordalék eltakarítását minél hamarabb el tudják végezni. A Magyar Közút figyelmeztetett arra is: a folyamatos munkavégzés mellett, bizonyos időjárási körülmények között ugyanakkor fel kell készülniük a közlekedőknek arra, hogy időszakosan csak korlátozottan használhatnak egy-egy útszakaszt.

A Magyar Közút arra is kéri az utazás mellett döntő autósokat, hogy kellő körültekintéssel és óvatossággal vezessenek, és előtte tájékozódjanak a társaság Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon.

 

MTI

Megosztás:
Címkék: omsz vihar

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!