Nyitókép forrása: korona.gov.sk

 

Pénteken 3099 tesztet végeztek el a hatóságok, ebből megint 43 bizonyult pozitívnak. A halálos áldozatok száma most nem változott (31), a pénteken felgyógyultnak nyilvánított betegek száma azonban messze elmarad az új fertőzöttekétől (15).

 

Pozsonyban hét új fertőzött van, Kassán 5, a Zsolnai járásban 4, a Komáromiban 3, Liptószentmiklósiban 3, a Báni járásban 2, a Privigyeiben 2, az Ólublóiban 2, a Nagyszombatiban 2, Varannóiban 2, Alsókubiniban 1, a Dunaszerdahelyi járásban 1, Galgóciban 1, Kassa-vidékén 1, a Krupinai járásban 1, a Malackaiban 1, a Nagymihályi járásban 1, a Baziniban 1, a Poprádiban 1, a Kisszebeniben 1 és az Aranyosmaróti járásban szintén 1 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba pénteken.

 

A járvány kitörése óta összesen 277 894 tesztre került sor, 2566 volt pozitív, 1861 személy gyógyult fel, 31 beteg pedig meghalt.

 

 hirdetes_300x300  

Jelenleg negyven főt ápolnak kórházban (számuk egy fővel csökkent csütörtökhöz képest), közülük 29-nél már megerősítették a koronavírus jelenlétét. Három személy intenzív ellátásra szorul, 5 személy pedig lélegeztetőgépre van kapcsolva.

 

A járványügyi korlátozások újrabevezetésénél figyelembe vett arányszám, az új fertőzött hétnapos mozgóátlaga 43-ra emelkedett.

 

Forrás: Korona.gov.sk
Forrás: Korona.gov.sk

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!