Nyitókép: SITA/AP Photo/Vadim Ghirda

 

A szlovákiai polgároknak több mint az ötöde úgy véli, hogy a koronavírus-járványnak lesz második hulláma. A harmaduk pedig egyetért azzal, hogy a fertőzöttek száma továbbra is emelkedni fog, és amikor eléri a kritikus határt, a kormány ismét szigorú óvintézkedéseket fog bevezetni – derült ki abból a felmérésből, amit a Nielsen Admosphere készített a SITA ügynökség számára.

 

A megkérdezettek 22%-a úgy véli, hogy a koronavírus-fertőzöttek száma növekedni fog és lesz második hullám. Ezzel a forgatókönyvvel elsősorban a 15 és 24 év közötti fiatalok, illetve az 55 év felettiek számolnak. A második hullám eljövetelét inkább a nők, mintsem a férfiak feltételezik.

 

 hirdetes_300x300  

A hazai polgárok harmada azzal is számol, hogy a fertőzöttek számának kritikus növekedése esetén a kormány ismét szigorú óvintézkedéseket fog bevezetni. Ezt a megkérdezettek férfiak 40%-a, illetve a 15 és 24 év közötti fiatalok 40%-a gondolja.

 

A válaszadóknak több mint a harmada gondolja úgy, hogy a helyzet nem fog sem javulni, sem rosszabbodni, ezért az elkövetkezendő hónapban nem lesz szükség szigorú óvintézkedések bevezetésére. Ezen a véleményen a nők 40%-a van, de a 45 és 54 év közöttiek, valamint az 55 év felettiek is egyetértettek vele.

 

A felmérés során a megkérdezetteknek mindössze a 3%-a értett egyet azzal, hogy a fertőzöttek száma csökkenni fog és a szigorítások feloldására lehet számítani. A válaszadók 2%-a más forgatókönyvvel számol, a 6%-uk pedig nem tudott véleményt nyilvánítani.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.