Nyitókép: Reuters

 

A hőség miatt több mint száz ember lett rosszul hétvégén – tájékoztatta a TASR-t Alena Krčová, az Egészségügyi Mentőszolgálat Központi Irányítócsoportjának (OS ZZS) szóvivője.

 

Augusztus 8-án, szombaton 87 esetben riasztották a mentőket. A legtöbb személy (20) a Zsolnai kerületben szorult segítségre. A legkevesebb (3–3) pácienst a Nagyszombati és a Pozsonyi kerületben kellett ellátni.

 

 hirdetes_300x300  

A Kassai kerületben 17, a Nyitraiban 15, a Besztercebányai kerületben pedig 11 személy szorult segítségre. Kilenc-kilenc páciens a Trencséni és az Eperjesi kerületben szorult ellátásra.

 

Augusztus 9-én, vasárnap 65 esethez riasztották a mentőket. A legtöbb (13) személyt a Pozsonyi kerületben kellett ellátni. Négy-négy páciens a Nyitrai és a Zsolnai kerületben lett rosszul, 12-en az Eperjesi, 10-en a Nagyszombati, 8-an a Besztercebányai kerületben szorultak segítségre. A Kassai és a Trencséni kerületben hét-hét pácienshez riasztották a mentőket.

 

A nyári forróság idején könnyű ruhát ajánlatos viselni és be kell tartani a napi folyadékbevitelt. Egy felnőtt embernek naponta legalább három liter vizet kellene meginnia. Inni folyamatosan, alacsonyabb adagokban tanácsos, mégpedig langyos italokat.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!