Nyitókép: David Ištok/Aktuality.sk

 

A pozsonyi M. R. Štefánik reptér idén júliusban mindössze 16 604 utast szolgált ki, ami mindössze az 5%-a annak az utasmennyiségnek, amelyeket az előző évek ugyanezen hónapjában szolgáltak ki.

 

Tavaly júliusban a pozsonyi reptéren összesen 331 ezer utast szolgáltak ki.

 

 hirdetes_810x300  

Veronika Ševčíková, a pozsonyi reptér szóvivőjének szerdai tájékoztatása szerint az idei év hét hónapjában a kiszolgált utasok száma elérte a 309 ezret. Ez 76%-kal, pontosabban 966 ezer utassal kevesebb, mint tavaly ugyanebben az időszakban, amikor a legnagyobb hazai reptér kapuin mintegy 1,275 millió utas haladt át.

 

 „Júliusban naponta átlagosan 535 utast szolgáltunk ki, miközben az utasok 80%-a a rendszeres járatokon került kiszolgálásra. A legtöbb utast a Ryanair ír fapados légitársaság szállította Pozsonyból és Pozsonyba“

 

– jelentette ki Jozef Pojedinec, a pozsonyi reptér vezérigazgatója.

 

Nagy segítség volt a Pozsony–Split járat elindítása

 

Júliusban az újraindított rendszeres járatoknak köszönhetően 15 úti célba lehetett elutazni Pozsonyból. A legtöbb személy az írországi Dublinba, a brit fővárosba, Londonba, a bulgáriai Szófiába, a spanyolországi Palma de Mallorcába és a ciprusi Páfoszba utazott.

 

 „A jelenlegi bonyolult helyzetben rendkívül pozitív dolognak számított, hogy az AirExplore szlovák légitársaság nagyon rövid idő alatt elindította a horvátországi Splitbe közlekedő szezonális járatát. A járat július közepétől üzemel minden szerdán és vasárnap“

 

– mondta Pojedinec.

 

Júliusban a pozsonyi reptérről elindították a kirándulókat szállító első charterjáratokat is, mégpedig a görögországi Rodosz szigetére, valamint a ciprusi Larnakába.

 

Továbbra is tiltólistán vannak az Ukrajnából, Oroszországból és Törökországból érkező gépek, holott Nagy-Britannia után ezekből az országokból érkezett a legtöbb utas Pozsonyba.

 

Webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!