Nyitókép: reprofoto/oeh.hu

 

Az Országház közvetlen közelében, az Alkotmány utca Kossuth térbe torkolló szakaszán található Az Összetartozás Emlékhelye, melyet bár Trianon 100. évfordulóján terveztek felavatni, végül csak augusztus 20-án, a Szent István-napi ünnepség keretében került rá sor. A talajszint alatt kialakított Emlékhely sétányának két oldalfalára a történelmi Magyarország 12.485 településnevét vésték, amelyek a Magyar Szent Korona országainak 1913-as helységnévtárában szerepelnek.

 

Az Összetartozás Emlékhelyének honlapján egyszerű településnév keresővel lelhetünk rá a számunkra kedves települések nevére és azok elhelyezésére az emlékművön.

 

A honlap „Településnév kereső” menüpontjának kiválasztása után írja be a megtalálni kívánt nevet a keresőablakba! Az ablak jobb szélén látható nagyító ikonra – vagy a legördülő listában a névre – kattintva két kép jelenik meg: A felső képen az a fal látható, ahol a nevet találja. A piros keret a név közvetlen környezetét jelöli. Az alsó kép a fent megjelölt falrészlet nagyított változata, piros keretben a keresett településnév.

 

 hirdetes_810x300  

Próbaképp a Komáromi járásban található Komáromfüss (napjainkban már csak Füss) nevét írtuk be.

 

reprofoto

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.