A Sósári polgári társulás nyári kikapcsolódásra hívta az érdeklődőket, miközben a természet szépségei is megcsodálhatóak voltak. A jelenlévők még a szerencséjüket is kipróbálhatták, hiszen értékes tomboladíjakat sorsoltak ki.

 

 

Obertin Roland a polgári társulás igazgatótanácsának tagja megkérdezésünkre elmondta, hogy a 2020. évi „sósári fakanál” – bográcsban főtt gulyásleves – főzőversenyre tizenhárom főzőcsapat érkezett.

 

 hirdetes_300x300  

„Minden csapatot megjutalmaztunk egy-egy sósári fakanállal. Ezzel szimbolizálva, hogy a Sósári-fürdőhelyen fakanalat ragadtak és jobbnál jobb ételeket készítettek”

 

– ismertette Obertin Roland.

 

Hozzátette, hogy igazán jó hangulatban zajlott az esemény, láthatóan mindenki felszabadult a nehéz időszak után. Elmondta, hogy minden csapat kapott tűzifát, hagymát, vizet, burgonyát, kenyeret, de gulyástálat és kanalat is.

 

 

A legkisebbek örömteli perceket éltek át. A szervezők különféle programokkal kedveskedtek nekik. Többen szorgoskodtak a kézműves sarokban, ahol még változatos agyagalkotások is készültek. Voltak, akik a látványos sólyombemutatót- és röptetést csodálták, míg mások a lovaglást próbálták ki. A bátrabbak magukra festették kedvenc figuráikat.

 

 

Amíg rotyogtak az ételek a bográcsokban, addig néhányan kártyázással múlatták az időt. Mozgáshiány se jellemezte a rendezvényt, hiszen a zene szárnyába kapaszkodva táncolgattak.

 

 

Az augusztus 22-i eseményen családok, barátok, fiatalok, idősek lelkesen kóstoltak meg egy-egy bográcsos ételt.

 

 

A jelenlévők pozitívan értékelték a főzőversenyt, hiszen az ízletes étkek mellett beszélgetésre és táncolásra is volt lehetőségük. A hosszú bezártság után ez igazi felüdülést hozott mindnyájuknak főleg abban a szép környezetben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Fényképek: Foto Nagy

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.