Nyitókép: MKP Fb-oldala

 

Hogy mi lesz a levélben, és mikor kerül sor annak elküldésre, egyelőre nem tudni. Megkeresésünkre annyit árult el az MKP sajtóosztálya, hogy a határzár problémájára kívánnak MAJD közösen reagálni a levélben, „kérve a határzár ésszerű enyhítését és a határon tapasztalható helyzet hatékony kezelését.”

 

Mint ismert, mától teljes határzár lépett életbe a Magyarországra beutazók számára, mely több órás várakozásokat okozott a határátkelőhelyeken. Az ingázó felvidéki magyar diákok egy része tegnap még nem tudta, hogyan jut el a határ túloldalán levő oktatási intézménybe.

 

FIGYELEM: Keddtől teljesen lezárják a medvei határátkelőt, csak hat másik ponton lehet átlépni a szlovák-magyar határt

 hirdetes_810x300  

 

Az egyoldalú lépés mától felvidéki magyarok tízezreire van hatással, sokan a munkahelyük elvesztésétől félnek.
A témában időközben Filip Mónika (SaS), valamint az Összefogás is megnyilvánult. Az MKP saját álláspontját csak ezt követően, a Körkép.sk megkeresésére fejtette ki.

 

„A határzárral Magyarország a saját állampolgárait szeretné megvédeni, amihez joga van. Szlovákiának erre ugyanúgy lehetősége van, és ha a helyzet úgy kívánja, nyilván egyoldalúan meg is lépi majd”

 

– reagált a Magyar Közösség Pártja a Körkép.sk azon kérdésére, hogy egyeztetett-e a magyar kormány a határzár bevezetés előtt stratégiai partnerével, az MKP-val.

 

Ingázók, figyelem! Friss információkat tettek közzé a magyar határzárral kapcsolatban

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!