Nyitókép: körkép.sk

 

Szeptember elsejétől ismét érvénybe lépett az a járványügyi szigorítás, melynek értelmében nem lehet 1000 fősnél nagyobb kültéri tömegrendezvényeket szervezni. Ez azt is jelenti, hogy a DAC mérkőzéseire sem látogathat ki ezernél több szurkoló. A korlátozás kapcsán megszólalt Világi Oszkár klubtulajdonos is.

 

A DAC honlapján megjelent nyilatkozatban Világi kifejti, hogy meglepetésként érte a döntés, mivel a nyári tapasztalatok alapján úgy hitték, hogy továbbra is nézők előtt játszhatnak – legalább a stadion befogadóképességének 50 százaléka előtt.

 

„A meglepettségünk abból a meggyőződésből fakad, hogy az eddigi mérkőzések nem bizonyították, hogy valamiféle gócpontjai lennénk a járványnak. A hivatalos szervek egyik találkozó után sem jegyezhettek fel növekvő számú fertőzöttet ott, ahol az összecsapást megrendezték.”

 

fejti ki Világi, aki szerint „megint azokat büntetik, akiket a legkönnyebb, mert nem tudnak védekezni”.

 hirdetes_300x300  

 

„A strandok egész nyáron nyitva voltak, az emberek szabadon utazhattak, és most, amikor rádöbbenünk, hogy mindezeknek következménye van, egyszer csak a sportklubok megbüntetésének ötletével állnak elő, mert azok a járvány gócpontjai.”

 

fogalmaz a klubtulajdonos, aki már a járvány első hulláma alatt sem finomkodott a járványügyi intézkedések bírálatával.

 

„Nekem az fáj a leginkább, hogy az állam egyfajta diktátorként kezdett el viselkedni, aki megmondja nekünk, hogy nem végezhetjük a munkánkat, és erről tárgyalni sem hajlandó velünk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy rengeteg megoldás áll a rendelkezésünkre.”

 

Világi Oszkár szerint az állami szervek nem hajlandók meghallgatni őket, „azt gondolják, hogy amit ők mondanak, az a legjobb, hogy ők a legokosabbak, és nekünk, akik itt lent élünk, Istenként kellene rájuk hallgatnunk. Ez egy nagyon rossz hozzáállás a megoldáshoz”.

 

A DAC is beleáll: Engedjék be a szurkolóinkat a stadionokba!

 

A nagyvállalkozó az államigazgatási szervek kifogásai kapcsán kiemelte, hogy szerinte hibás az az elképzelés, hogy ha a szurkolók nem mehetnek el a stadionba meccset nézni, akkor utána sörözni sem mennek el.

 

„Azokat a találkozókat, amelyre nem mehetnek ki, a kocsmákban és az éttermekben nézik az emberek, ahol még nagyobb a fertőzés kockázata”

 

véli Világi, aki szerint nem ez a megfelelő hozzáállás az állam részéről polgárai felé.

 

Legfeljebb ezer fő a focimeccseken? Összefogtak a szurkolótáborok a kormány tervei ellen

 

„Természetesen szeretnénk kezdeményezni és folytatni a párbeszédet. Továbbra is nagyon bízunk abban, hogy szeptember 12-én, a következő bajnoki fordulóban legalább a stadion befogadóképességének 50 százalékának megfelelő mennyiségű néző előtt léphetünk pályára”

 

mondja Világi Oszkár, aki azt is kiemelte, hogy a sportklubok képviselői „a társadalom nagyobb része számára közjót cselekednek”.

 

Világi: A kis- és közepes vállalkozókról kell gondoskodnunk ebben a nehéz időszakban

 

Míg a Fortuna liga legtöbb csapatánál átlag alatti – általában 2000 fő körüli – a részvétel a mérkőzéseken, addig a DAC esetében jóval nagyobb számról beszélünk. A Mol Arénában a nyári korlátozások idején sem csökkent 4-5000 fő alá a látogatottság, így Világiék számára nem csak a hangulat hiánya okoz gondot jelenleg, hanem a várható anyagi kár is.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.