Nyitókép forrása: cnbc.com

 

A friss tanulmány szerint az Egyesült Államokban az év végéig 600 ezerre emelkedhet a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.

 

A Washingtoni Egyetem Egészségügyi Metrikai és Kutató Intézetének előrejelzése szerint január 1-jéig újabb 410 ezer halálos áldozat várható a koronavírus-járvány második hullámában az USA-ban. Eddig 187 ezer amerikai halálesetet írnak a COVID-19 számlájára.

 

„A legrosszabb még csak ezután jön. Nem hiszem, hogy ennek meglepőnek kellene lennie, természetes jelenség, hogy az északi féltekén a nyár miatt az a benyomásunk, hogy elmúlt a járvány”

 

 hirdetes_810x300  

– jelentette ki Dr. Christopher Murray, az Intézet vezetője pénteken.

 

A kutatás három forgatókönyvet vázol fel. A legvalószínűbb szerint december végéig 410 150 fővel nő majd az áldozatok száma. A legrosszabb forgatókönyv azzal számol, hogy enyhítik a maszkviselés szabályait, ami miatt a jelenlegi 187 ezren túl újabb 620 ezer ember lesz a koronavírus áldozata. Az optimista forgatókönyv szerint az egész USA-ra kiterjedő, szigorú maszkviselési szabályokat vezetnek be, amelynek következtében a várható halálesetek száma 288 380-ra fog csökkenni.

 

Murray nem festett túl jó képet a világ többi része előtt álló hónapokról sem:

 

„Halálos december előtt állunk, különösen Európában, Közép-Ázsiában és az Egyesült Államokban”

 

fogalmazott.

 

Az Intézet korábbi, júniusi előrejelzése azt jósolta, hogy októberig az Egyesült Államokban 200 ezerre nő halálos áldozatok száma. A következő hetek függvényében ez a becslés felettébb pontosnak is bizonyulhat.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!