Nyitókép forrása: teraz.sk

 

A konyhai hulladék kötelező szelektálásának bevezetése Pöstyénben a helyi hulladékgazdálkodási díj emelkedésével járhat. Csak a gyűjtőtartályok beszerzése több mint 220 ezer euróba kerülhet, és még nem beszéltünk az összegyűjtésről és elszállításról, valamint feldolgozásról.

 

A város illetékesei állítják, hogy a kötelező szelektálás január 1-jei bevezetésére készen állnak anyagi és technikai szempontból is, de jobb lenne, ha haladékot kapnának, hogy a lakóházakban és családi házakban élők számára egyaránt elérhetővé tegyék a konyhai hulladék szelektálásának lehetőségét.

 

A tartályok megvétele anyagi kérdés, ám a konyhai hulladék feldolgozását elvégző, megfelelő tapasztalattal rendelkező vállalat megtalálása talán még ennél is nagyobb kihívás, mert jelenleg nincs kellő kapacitás az ilyen típusú hulladék befogadására.

 hirdetes_810x300  

 

A város ugyan rendelkezik komposztáló üzemmel, de ott csak növényi eredetű lebomló zöldhulladékot lehet feldolgozni. Ha a komposztálót alkalmassá akarják tenni konyhai hulladék feldolgozására is, új higienizáló egységet  kell vásárolniuk, ami újabb kiadást jelent.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!